Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak, Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Birçok kişi 10 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak, sonuçlar ne zaman açıklanır araştırıyor. İşte son gelişmeler.
Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak, Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 10 bin işçi alımına ilişkin süreç geçtiğimiz günlerde başladı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, başvuru işlemlerini gerçekleştirerek kura çekimi için beklemeye başladı. Birçok farklı branştan yapılacak personel alımı için merak sürüyor. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURASI NE ZAMAN 2022?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 10 bin işçi alımı ilanında, kura tarihi, saati, yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin liste ve diğer tüm bilgilere ait duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi YHGM SAGLİK GOV TR adresi üzerinden yayınlanacak. Adaylara bu konu hakkında herhangi bir tebligat gönderilmeyecek ve ilgili ilan tebligat yerine geçecek.

Kura çekimi sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, talep edilen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar / başvuru yapmayanlar; süre içerisinde başvuru yapan ancak başvuru şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar, atanma şartlarını taşımadığı anlaşılanlar, göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılan; İşletme Toplu Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak üzere aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecek.

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı kura çekimi tarihi henüz açıklanmadı. Sağlık Bakanlığı tarafından bildirildiğinde haberimizi güncelleyeceğiz.