Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ameliyat Öncesi PCR Testi Şartı Kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs kısıtlamaları arasında yer alan bir kuralın daha kaldırıldığını açıkladı. Karar 26 Nisan 2022'de yapılan Bilim Kurulu Toplantısında alındı. İşte yeni PCR testi kararı.
Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ameliyat Öncesi PCR Testi Şartı Kaldırıldı

Son Bilim Kurulu toplantısının ardından okullar ve hastaneler haricinde kalan tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında da vaka sayısının 1000'in altına düşmesi durumunda maske zorunluluğunun kaldırılacağı duyurulmuştu. Koronavirüs salgın sürecine ilişkin PCR testi şartı ve aşı şartında da esneklikler daha öncesinden yapılmıştı. Sağlık Bakanlığı'ndan kısıtlamalardan birinin daha kaldırıldığına ilişkin açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ameliyat Öncesi PCR Testi Şartı Kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre artık ameliyat ya da endoskopi gibi işlemlerin öncesinde zorunlu olan PCR testi zorunlu olmaktan çıkarıldı. Bakanlık hastanelerden, ameliyat, endoskopi, kolonoskopi gibi işlemler öncesinde tarama amaçlı PCR testi yapılmamasını istedi. Bakanlık tarafından gönderilen resmi yazıda, PCR testi şartının kaldırılması kararının vaka sayıları, aşılama oranları, ilaç kullanımı gibi durumlar dikkate alınarak alındığı ifade edildi. Kararın 26 Nisan 2022 tarihinde yapılan Bilim Kurulu Toplantısında alındığı bilgisine de yer verildi.

HASTALARIN SAĞLIĞI İÇİN RİSK OLUŞTURACAK
Sağlık Bakanlığı tarafından alınan ameliyat, endoskopi, kolonoskopi gibi işlemlerden önce PCR testi şartının kaldırılması kararı uzmanlar tarafından değerlendirildi. Uzmanlar yeni uygulamanın doktorlar ve sağlık çalışanlarının yanı sıra hastanede yatan diğer hastalar için risk oluşturacağı değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ameliyat Öncesi PCR Testi Şartı Kaldırıldı

EK ÜCRETLER DE KALDIRILMIŞTI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 21 Nisan 2022 tarihinde yayımladığı duyuru ile hastanelerdeki koronavirüs hasta ayrımını sona erdirmişti. Bu ayrımın kaldırılmasının ardından covid hastaları için yapılan ek ücret ödemeleri de kaldırılmıştı.

Emlak365.com