Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarını İçeren Düzenleme Meclis'e Sunulacak

Sağlık çalışanlarının gözü Meclis'te. Sağlıkçıların mali hakları ile çalışma şartlarında iyileştirmeleri içeren düzenleme yasalaşacak.
Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarını İçeren Düzenleme Meclis'e Sunulacak

Koronavirüs salgın sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanları için çeşitli düzenlemeler getiriliyor. Mali haklar ve çalışma şartlarını taşıyan düzenleme Meclis'ten geçtikten sonra yasalaştırılacak. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası artacak ve maaş artışlarına yönelik düzenleme yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da açıkladığı 'Asistanlıkta Adalet' ismi verilen yasa, geçtiğimiz nisan ayında yürürlüğe girdi. Diğer düzenlemelerin de yasalaşması için süreç başladı. Mali haklar ile özlük haklarındaki iyileştirmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. TRT'nin haberine göre bu iyileştirmeler, Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olan torba teklif ile yasalaştırılacak. Düzenleme sonrasında doktorlar ve diğer sağlık personellerinin sabit olan ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesinde olacak. Performans ödemeleri için de bütçeden ilave kaynak aktarımı yapılacak.

Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarını İçeren Düzenleme Meclis'e Sunulacak

EMEKLİ DOKTORLARIN MAAŞLARINA DA YANSIYACAK DÜZENLEME
Döner sermayeler tüm hastanelerde aktif olacak ve döner sermayelerden alınan ek ödemeler de artacak. Emekli doktorların emekli maaşlarına da bu maaş artışı yansıtılacak. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de iyileştirme sağlanacak. Görev başında sorun yaşayan sağlık çalışanları için yasal tedbirler daha da güçlü olacak. Tıbbi işlem ve uygulamalardan kaynaklı soruşturma açılabilmesi bundan sonra izne bağlı olacak. Mesleki Sorumluluk Kurulu onay vermeden ceza soruşturması başlatılamayacak. Kuruldan onay çıkması durumunda soruşturma açılabilecek.

Sağlık çalışanları ile ilgili düzenlemeler Meclis'e sunulacak. Yeni yasa teklifi ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddette cezalar ağırlaştırılacak. Sağlık çalışanlarına şiddet, katalog suçlar kapsamına girecek. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin failleri tutuklu yargılanacak.

Emlak365.com