Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehemet Uçum'a tepki gösterdi. İkili arasında 50+1 tartışmasıyla başlayan gerginlik sürüyor.
Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYY) üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum arasında 50+1 tartışmasıyla başlayan kavgada gerginlik tırmanıyor. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Uçum, geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katıldı. Programda yeni anayasa tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uçum açıklamalarında: "Ben yurtsever, sol, demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanarak 50+1 tartışmasında bu sistemi tuzak olarak adlandıranları isim vermeden soros ve ekibinin AK Parti içerisindeki uzantıları olarak tanımladı.

Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

ŞAMİL TAYYAR'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Daha önce Mehmet Uçum'a 'hadsiz, kimsin sen' diyerek çıkışan Şammil Tayyar, Uçum'un yeni anayasa hakkında yaptığı açıklamalara da sert bir şekilde tepki verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Mehmet Uçum'un sözlerini alıntılayan Tayyar: "AK Parti'nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti'nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadeleri ile sert çıktı.

Türkiye'yi değil kendilerini düşünenlerin hakkında sorosçuluk yalanı yayma peşinde olduklarını yazan Uçum, halkın 50+1 kuralından vazgeçmeyeceğini söylemişti. Tayyar'dan gelen yanıtta da bir devlet memurunun siyasete racon kesemeyeceği, siyaset yapmak istiyorsa istifa edip er meydanına çıkması gerektiği ifadeleri yer almıştı.