Savaş, Enflasyon, NATO, Ekonomi! AK Parti'nin Son Oy Oranı Açıklandı

Dış ilişkiler, savaş ortamı, ekonomik gündem gibi gelişmelerin yaşandığı bu dönemde AK Parti'nin oy oranının yüzde kaç olduğuna ilişkin son anket raporu yayımlandı.
Savaş, Enflasyon, NATO, Ekonomi! AK Parti'nin Son Oy Oranı Açıklandı

Hem Türkiye hem de dünya gündeminin oldukça hareketli olduğu bu dönemde yeni bir rapor yayımlandı. Partilerin oy oranlarına ilişkin hazırlanan raporda, AK Parti'nin halen birinci parti olduğu sonucu çıktı. Diğer partiler arasında ise CHP ikinci, İYİ Parti ise üçüncü sırada yer aldı.

MAK ARAŞTIRMA ŞİRKETİ AK PARTİ'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

Rusya Ukrayna geriliminin yaşandığı dönemde gerçekleştirilen anket araştırmasında gündem başlıkları ekonomi konuları olmuştu. Yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarına ilişkin şikayetlerin olduğu dönemde gerçekleştirilen anket araştırmasında Millet İttifakı ile Cumhur İttifakının oy oranları da belirlendi.

MAK Danışmanlık şirketinin de son yaptığı Türkiye'nin Nabzı anketinin sonuçları belli oldu 2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde partilerin oy oranlarına ilişkin son durumun belirlenmeye çalışıldığı anket araştırmaları yurdun farklı noktalarında gerçekleştirildi. MAK Araştırma Şirketinden yapılan açıklamada, katılımcılara, "Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun sorulduğu bildirildi.

İşte O Sonuçlar

Ankete katılanların yüzde 31.1'lik kısmı pazar günü seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini duyurdu.

Ana muhalefet partisi konumunda olan CHP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 25.5 oldu.

Son anketlerde dikkat çeken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 14.4 oldu.

Cumhur İttifakının diğer adayı MHP'nin oy oranı ise yüzde 7.2 olarak açıklandı.

Listede yer alan diğer partiler ise; HDP'nin oy oranı yüzde 9.1, DEVA: 3,4 Gelecek Partisi: 2,6 Saadet Partisi: 1,3 Bağımsız Türkiye Partisi: 1,1 olarak açıklandı. Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin oyu ise yüzde 0.4 olarak tahmin edildi.