Seçim bu pazar yapılsaydı kim kazanacaktı? MetroPoll son anket sonuçlarını açıkladı

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı ilan edilen 2023 genel seçimi öncesi MetroPoll son anket sonuçlarını açıkladı. Bu pazar seçim olsa kim kazanır, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, HDP partilerin son oy oranları!
Seçim bu pazar yapılsaydı kim kazanacaktı? MetroPoll son anket sonuçlarını açıkladı

Seçim bu pazar yapılsaydı kim kazanacaktı? MetroPoll son anket sonuçlarını açıkladı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile seçim kararı alınmış ve seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti. 

Yapılan açıklama sonrasında söz konusu karar Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısı ile yayımlanarak yürürlüğe alınmıştı. Türkiye bugün itibari ile resmi olarak seçim iklimine girerken partilerin son oy oranları da merak konusu olmuştu. Araştırma şirketleri peş peşe son anket sonuçlarını aktarmaya devam ederken konu hakkında son resmi veriler MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından açıklandı. 

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIRDI? SON ANKET SONUÇLARI İLE PARTİLERİN OY ORANLARI YÜZDE KAÇ?

Deprem sonrası ilk anket sonuçlarını MetroPOLL Araştırma şirketi açıkladı. Açıklanan anket sonuçlarını değerlendiren Metropoll Araştırma Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar depremin etkisi ile AK Parti'nin oy oranlarında yüzde 4 oranında düşüş yaşandığını dile getirdi. Ankete katılan kişilere "Depremin sorumlusu kim?" diye de soruldu. Katılımcıların yüzde 35.4'ü hükümet, yüzde 15.4'ü belediye, yüzde 26.9'u müteahhitler, yüzde 4.4'ü ise yurttaşlar yanıtını verdi.

Türkiye'nin Nabzı Şubat Araştırması Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile gerçekleştirildi. 23 ve 28 Şubat 2023 tarihleri arasında yer alan anket çalışmalarına toplamda 2 bin 118 kişi katıldı. 

Seçim bu pazar yapılsaydı kim kazanacaktı? MetroPoll son anket sonuçlarını açıkladı

Yapılan anket çalışmasında AK Parti'nin oy oranının deprem öncesine oranla yüzde 4 oranında düştüğü ifade edildi. Özer anket sonuçlarını değerlendirirken "Deprem sonrası yapılan şubat araştırmasında ocak ayına göre AK Parti’nin oyu 4 puan azalmış. Depremin oluşturduğu zarardan AK partinin çok büyük kayıp yaşayacağını düşünenler tabloyu dikkatle incelesinler. 

Şubat ayında kararsızlar dağıtılmadan AKP 4, CHP 2, İP 0.5, HDP 2 puan kaybetmiş görünüyor. MHP değişmemiş. Memleket ve TİP oyunu artırmış" diyerek partilerin son oy oranlarını verdi.