Seçimden önce af var mı, çıkacak mı? Adalet Bakanı net açıklama yaptı!

Türkiye’de çok sayıda vatandaşın beklentisi haline gelen af yasası ile alakalı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Seçimden önce af yasası çıkacak mı? 2022 ve 2023’te af yasası var mı? Af yasası ne zaman çıkacak ve kapsamı ne olacak?
Seçimden önce af var mı, çıkacak mı? Adalet Bakanı net açıklama yaptı!

Türkiye’de dönem dönem çıkan af yasaları ile cezaevlerinde bulunan bazı hükümlülerin dışarıya çıkmaları mümkün olabiliyor. Son olarak pandemi döneminde af yasası çıkmış ve çok sayıda hükümlü vatandaş hapis cezalarından kurtularak cezaevlerinden çıkmışlardı. Şimdi ise yeni bir af yasası beklentisi doğdu. Seçimden önce af yasası var mı, çıkacak mı? 2022 ve 2023’te af olacak mı? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

SEÇİMDEN ÖNCE AF ÇIKACAK MI?

Af yasası ile alakalı olarak bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İnfaz düzenlemesi ile alakalı yoğun bir çalışmamız var. Bunların bazılarını tamamladık, bazılarını ise devam ettiriyoruz. Uzun vadeli komisyonlar meydana getirdik. Bunları kurdukça da kamuoyuna bilgi veriyoruz. Bu komisyonlar çalışacaklar ama bunların çalışmaları bir günde, iki günde bitmeyecek. Sonuçta Bilim Komisyonu kuruyoruz.” dedi.

Af yasasının ne zaman çıkabileceğine dair düşüncesini net bir şekilde açıklayan Bakan Bekir Bozdağ, “Kurduğumuz komisyonlar kapsamlı bir çalışma yapıyorlar. Hem iç hukuku hem akademiyi hem adliyeyi hem de uluslararası hukuku inceliyorlar. Haliyle bunlar da zaman alıyor ve alacak. Bu çalışmalar bittikten sonra biz infaz yasasını gündeme alabileceğiz. Biz şu anda niyetimizi açıkladık. Neler yapacağımızı, hedeflerimizin neler olacağını açıkladık. Ancak muhteva belli oldu diyemeyiz. Bunları seçimden sonra sırasıyla yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı af yasası açıklamasının ardından 2022 yılında ve 2023 yılının ilk yarısında af yasasının çıkmayacağı kesinleşmiş oldu. 2023 yılının Haziran ayından sonra af yasası çıkma ihtimali bulunuyor. Ancak kesin bir tarih henüz verilmedi. Kesin olan ise seçimden önce af yasasının çıkmayacağı oldu.