Sedat Peker'in İddialarıyla Gündeme Gelen Ve Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Halil Falyalı Kimdir, Nerelidir?

Sedat Peker tarafından geçtiğimiz aylarda ortaya atılan iddialar arasında ismi geçen Halil Falyalı uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Halil Falyalı kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı?
Sedat Peker'in İddialarıyla Gündeme Gelen Ve Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Halil Falyalı Kimdir, Nerelidir?

organize suç örgütü lideri olduğu için geçmişte hapis yatan ve şu anda da devan eden davaları bulunan Sedat Peker tarafından geçötiğimiz aylarda çok çeşitli iddialar gündeme getirilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı açıklamalar yapan Sedat Peker'in bu iddiaları haftalarca gündemden düşmemişti. Sedat Peker tarafından ortaya atılan iddialarda kirli para trafiği ile alakalı olarak Halil Falyalı ismi gündeme gelmişti.

Kamuoyunun Sedat Peker'in iddiaları ile tanıdığı Halil Falyalı Kıbrıs'ta bugün silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden Halil Falyalı'nın şoförü de saldırı neticesinde ağır yaralandı. Bu gelişmenin gündeme bomba gibi düşmesi ile beraber herkes Halil Falyalı ismini merak etmeye ve bu ismin kişisel yaşamına dair detayları sorgulamaya başladı. Peki Halil Falyalı kimdir, nerelidir? Halil Falyalı ne iş yapıyordu ve kaç yaşındaydı? İşte Halil Falyalı hakkında merak edilen bilgiler...

HALİL FALYALI KİMDİR, NERELİDİR?

Halil Falyalı Kıbrıs'ın Mağusa şehrinde dünyaya gelmiştir. 2000'li yılların başından itibaren ismini duyurmaya başlayan Halil Falyalı Kıbrıs'ta kumarhane güvenliği olarak işe başlamıştır. Ardından otel işlemeciliği ve kumarhane yöneticilikleri yapmıştır. Kıbrıs'ta oldukça büyük üne sahip olan bir otelin ve kumarhanenin sahibi olan Halil Falyalı'nın yasadışı bahis siteleri ile bağlantısı olduğu da iddia edilmektedir.

Halil Falyalı hakkında geçmişte önemli davalar ve mahkemeler gündeme gelmiştir. 2016 yılında İstanbul emniyeti tarafından yapılan ve Kıbrıs'tan İngiltere'ye kadar uzanan Uluslararası operasyon ile ismi gündeme gelmiştir. Ayrıca ABD'de de para aklama ve uyuşturucu suçlamaları ile dava açılmıştır. Bu dava 2016 yılında sonuçlanmış ve Halil Falyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Ancak ABD ile Kıbrıs arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığı için Halil Falyalı yakalanamamıştır.

Halil Falyalı Kıbrıs'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu 8 Şubat 2022 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Şimdilik saldırının failleri belirlenememiştir.