Şeker Fiyatlarına Fahiş Zamlar Cep Yakmıştı, Ticaret Bakanlığı Şeker Fabrikalarına İnceleme Başlattı

Ramazan öncesi gıda ürünlerine zam yağmuru başlarken fiyatı en çok zamlanan ürünlerden biri de şeker olmuştu. Şeker fiyatları hem zamlanmış hem de stok sorunu yaşanmaya başlanmıştı.
Şeker Fiyatlarına Fahiş Zamlar Cep Yakmıştı, Ticaret Bakanlığı Şeker Fabrikalarına İnceleme Başlattı

Market raflarında şeker stok sorunu yaşanmaya başlanırken şeker fiyatlarına rekor oranda zam yansıtılmıştı. Yükselen şeker fiyatları büyük tepki çekerken sosyal medyada yoğun yer bulması ve büyük tepki çekmesi üzerine sonunda beklenen açıklama geldi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile son dönemde zam üstüne zam yapan şeker fabrikaları hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Şeker fabrikaları hakkında adil rekabeti bozmak, vatandaşın ucuz şekere erişimini kısıtlamak ve serbest piyasa koşullarını bozmak gibi suçları işleyip işlemedikleri incelenecek.

SON DAKİKA: TİCARET BAKANLIĞI ŞEKER FABRİKALARINI İNCELEME ALTINA ALDI!

Yükselen enflasyon rakamları ve dolar kuru nedeni ile bir süredir marketlerde yapılan üst üste zamlar vatandaşın bütçesini daha da zorlarken şeker fiyatlarına gelen son zamlar bardağı taşırmıştı. Konu hakkında beklenen açıklama Ticaret Bakanlığı tarafından yapıldı. Ticaret Bakanlığı yapmış olduğu açıklamasında "Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Şeker Fiyatlarına Fahiş Zamlar Cep Yakmıştı, Ticaret Bakanlığı Şeker Fabrikalarına İnceleme Başlattı

Bakanlık hem düzgün iş yapan tacir ve esnafları hem de vatandaşları korumak için tüm tedbirleri alacağını belirterek soruşturma kararının duyurdu. Şeker fiyatları son dönemde büyük bir hızla yükselişe geçmiş, şeker stoku sorunu söylentileri gündeme gelmiş, bazı marketlerde şeker raflarının boş olması da tepki çekmişti. Şeker fiyatları soruşturması sonucunda ceza çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.