SGK'dan milyonları ilgilendiren karar çıktı! Özel hastanelerde yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastanelerle ilgili yeni kararını açıkladı. Yeni dönem 1 Haziran'da başlayacak. İşte ayrıntılar.
SGK'dan milyonları ilgilendiren karar çıktı! Özel hastanelerde yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastaneler hakkında yeni bir karara imza attı. 'Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi'ne ilişkin alınan karar, özel hastaneleri kızdırdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı özel hastanelerin kısmi branşlardaki hasta kabulü anlaşması yerine tüm branşlarda hasta kabul etmesi şartı getirildi.

Özel hastanelerde yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor

SGK, kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde yalnızca kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi branşlarında sunulan tedaviler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyordu. Ancak SGK'nin yeni uygulamasına göre özel hastaneler, tüm branşlarda vatandaşların her türlü sağlık hizmeti talebine cevap verecek ve tüm branşlardan hasta kabul edecek. Böylelikle yalnızca belirli branşlardan hasta kabulü uygulaması sona erecek.

Özel hastaneler yeni düzenlemeye tepkili

SGK'nın aldığı yeni karardan memnun olmayan bazı özel hastane temsilcileri, bu kararın neden alındığına anlam veremedikleri yönünde eleştirilerini paylaştı. Kamu açısından tasarruf, hastalar açısından da yararlı bir hamle olmadığını söylediler.

Temsilciler, özel hastanelerin yalnızca bazı branşlarda kurumla anlaşma seçeneğinin kaldırılması için 7 günlük sürenin verildiğini, bu sürede '' tüm branşlar için sözleşme imzalamazsan SGK'lı hasta kabul edemeyeceksin '' anlamına geldiğini ifade ediyor. Binlerce kemoterapi ve radyoterapi hastası olduğunu, bir hafta sonra bu hastaların yeni sözleşmeyi imzalamayan özel hastanelerdeki tedavisinin kesilmek zorunda kalacağını açıkladı.

SGK'nın özel hastaneler ile ilgili yeni kararın sözleşmeleri devam eden sağlık hizmeti sunucularının 7 Haziran 2022'ye kadar başvuru yapmaları durumunda 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli sayılacağı belirtildi.