EV DONDURMASI TARİFİ!
Dondurma malzemeleri şu şekilde:
· Dondurma Malzemeleri: 2 litre yağlı süt, 200 gr salep, 2 paket vanilin, 2,5 su bardağı toz şeker
· Krema Malzemeleri: 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket krem şanti
Krema malzemeleri, karışım kıvam alıncaya kadar çırpılır ve istenilen kıvam elde edildikten sonra buzdolabına kaldırılır. Sonrasında ise süt ve şeker tencereye boşaltılır ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan sonra vanilya ve salep ilave edilir ve ortalama 20 dakika boyunca karıştırılarak kaynatılır. Kaynama tamamlandıktan sonra tencere kenara alınır ve karışımın soğuması beklenir.
Soğuyan karışımın içerisine krema ilave edilir ve karıştırılır. Tamamen homojen bir kıvam alan karışım kaplara dökülerek buzluğa alınır. 1 saat sonra buzluktan çıkarılan karışım blender yardımı ile çırpılır ve sonra tekrar bir saat bekletmek üzere buzluğa alınır. 1 saat sonra tekrar blender ile çırpılan karışım, yine buzluğa alınır. Son olarak 1 saat sonra bir kez daha blender ile çırpılan karışım, 12 saat daha buzlukta bekletilerek yemeye hazır hale getirilir.