Sıcaklar bir anda artmaya başlayacak! Meteoroloji 9 ile birden uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte 9 ilde hava sıcaklıklarının bir anda artmaya başlayacağı öğrenildi.
Sıcaklar bir anda artmaya başlayacak! Meteoroloji 9 ile birden uyarı yaptı

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Meteoroloji tarafından uyarılar da peş peşe yapılmaya başlandı. Özellikle de 9 ilde bir anda artacak olan hava sıcaklarına karşı bugün son dakika uyarı verildi. Yapılan uyarılar çerçevesinde dikkat edilmesi gerekenler ve güneşten nasıl korunabilineceği ifade edilmiş oldu.

METEOROLOJİ UYARDI!

Hava sıcaklıklarının giderek artmaya devam edeceği hakkında açıklamalarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet adresinden şu şekilde açıklamalarda bulundu;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara : 31-35

İstanbul : 32-36

İzmir : 36-40

Edirne : 37-41

Çanakkale : 36-39

Muğla : 36-40

Adana : 38-42

Antalya : 37-43

Kayseri : 30-32

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Tek tek uyarı verilen bu iller için güneş çarpması uyarısı geldi.

GÜNEŞ ÇARPMASINDAN NASIL KORUNUR?

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güneş çarpmasından nasıl korunabileceği hakkında da açıklama geldi. Yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

  • Genel Müdürlüğümüzce sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 1100-1500 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır.
  • Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır.
  • İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır.
  • İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır.
  • Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmelidir.