Sığınmacıların Geri Dönüşleri İçin Suriye'de Bir Ekosistem Oluşturuluyor

Önceki gün AK Parti düzenlenen AK Parti MKYK toplantısında ana gündem maddesi Suriyelilerin geri dönüşüydü. Erdoğan, geri dönüşler için Suriye'de ekosistem oluşturulduğunu açıkladı.
Sığınmacıların Geri Dönüşleri İçin Suriye'de Bir Ekosistem Oluşturuluyor

AK Parti MKYK, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi Suriyelilerin geri gönderilmesiydi. Türkiye'nin haberine göre alınan bilgiler Suriyelilerin geri gönderilmesi için Suriye'de bir ekosistem oluşturulduğu ve Türkiye'de kalanların da geri dönmesini sağlayacak bir sistem için çalışıldığı yönünde oldu.

SURİYE'DE BİR EKOSİSTEM OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI

MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce kurmayların Suriyelilerin geri dönüşüne ilişkin görüşlerini tek tek dinledi. Sonrasında yaptığı açıklamada da: "Suriyeliler konusunda bir şeyler yapacağız. Ama bunu ne Avrupa istediği için ne muhalefet istediği için yapacağız. Yapılması gereken ve doğru olanın bu olduğunu düşündüğümüz için bu adımları atıyoruz. Ürkek, çekingen ve silik bir politika değil, açık yüreklilikle söylüyoruz. Biz zaman içerisinde Suriye'de bir barış ortamının tesis edilmesine, dönenlerin dışında burada kalanların da zamanla gidebileceği bir ekosistem orada oluşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların Geri Dönüşleri İçin Suriye'de Bir Ekosistem Oluşturuluyor

2023 İÇİN HEYECAN, MORAL VE MOTİVASYON

AK Parti MKYK toplantısında, 2023 için heyecan, moral ve motivasyonlarından hiçbir şey kaybetmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlamda önümüzdeki yazın son yaz olduğunu söyledi ve 2023 yılının mart ayına kadar yani neredeyse bir seneli süreçte Haziran seçimlerine kadar hiç durmadan çalışılmasını, asla bir moralsizlik, motivasyonsuzluk olmamasını tembihledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına, muhalefet cephesinde, sosyal medyada ve kamuoyunda bir provokasyon olduğunu söyleyerek 'pes etmeyin' dedi.

Emlak365.com