Şimdiye kadarki fragmandı, Covid filmi yeni başlıyor! Dünya Sağlık Örgütü güçlenen Covid için uyardı!

Koronavirüs salgını bitti derken yapılan açıklamalar ve vaka sayıları tehlikenin geçmediğini gösteriyor. Dünya genelinde vaka sayıları yeniden artmaya başladı.
Şimdiye kadarki fragmandı, Covid filmi yeni başlıyor! Dünya Sağlık Örgütü güçlenen Covid için uyardı!

2020 yılından bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını, etkisini tam azalttı derken yeniden canlanmaya başladı. Dünya genelinde vakaların azalması nedeniyle tedbirler kaldırılmış ve normal hayata geri dönülmüştü. Türkiye’de de maske yasağının kaldırılmasıyla Covid öncesi gibi yaşam sürmeye başladı. Ancak hem Türkiye’de hem de dünyada vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. David Nabarro, insanları virüse saygı duymaya çağırdı.

Covid yeniden sahnede! Artık akıllandı, daha tehlikeli

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Dr. David Nabarro, Covid salgını hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Covid virüsünün sürekli olarak geliştiğini ve bu gelişimiyle zeki ve tehlikeli hale gelmesiyle vaka sayılarının arttığını söyledi. Virüsün mutasyona uğrayarak daha akıllı bir hale geldiğinin altını çizen Dr. Nabarro, vaka sayılarının son dönemde bu denli artmasının nedeninin virüsün değişime uğraması ve insanlık için çok daha akıllı olmasından kaynaklandığını söyledi. Virüsün bağışıklık sistemini kırmayı başardığını ve bunun da vakaları artırdığını ifade etti.

Şimdiye kadarki fragmandı, Covid filmi yeni başlıyor! Dünya Sağlık Örgütü güçlenen Covid için uyardı!

“ Hoşumuza gitmese de önlem almak zorundayız “

DSÖ yetkilisi Nabarro, özellikle İngiltere’de koronavirüs ölümlerinin 200 bini aşması sebebiyle insanları “ virüse saygı duymaya “ çağırdı. Durumdan memnun olmasalar da önlem almak mecburiyetinde olunduğunu ve virüsün sürekli değişme ve gelişme yeteneğine sahip olmasının yayılımı artırdığını belirtti.

Koronavirüs salgını ne yazık ki son bulmuyor. Sürekli mutasyona uğrayan virüs, kimi zaman etkisini azaltırken kimi zaman ise en pik noktaya çıkararak yeniden ölümcül etkisini gösteriyor. Türkiye’de de haftalık vaka sayılarının tırmanması nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları hatırlatma dozu yaptırmaya yönlendirmiş ve özellikle 65 yaş üstü bireylerin kendi kişisel tedbirlerini alması gerektiğinin önemini vurgulamıştı.