Sınavdan çıkan adaylardan ilk yorumlar KPSS 2022 ortaöğretim lise sınavı soruları zor muydu, kolay mıydı, sorular nasıldı?

KPSS 2022 ortaöğretim sınavı sona ererken sınavdan çıkan adaylardan ilk yorumlar geldi. KPSS ortaöğretim sınavı soruları zor mu, kolay mıydı, Türkçe, Matematik soruları nasıldı?
Sınavdan çıkan adaylardan ilk yorumlar KPSS 2022 ortaöğretim lise sınavı soruları zor muydu, kolay mıydı, sorular nasıldı?

Milyonlarca adayın memur olmak için ter döktüğü KPSS 2022 ortaöğretim ön lisans lise sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar sosyal medyada yorumlarını paylaşmaya başlarken ortak görüş sınavın zor olduğu yönündeydi. Özellikle de soruların uzunluğu ve şıkların birbirine olan yakınlığı yine tepki çekti. 

Adayların ortak yorumları soruların zor ve uzun, şıkların ise birbirine olan yakınlığı olarak öne çıktı. Sınavdan çıkan adaylar doğru soruların cevaplarını araştırmaya başlarken özellikle de matematik soruları adayların son derece uzun süre harcamasına neden oldu. Matematik sınavında uzun süre harcayan adaylar bu nedenle diğer alan sorularına yeteri kadar vakit ayıramamış oldu. 

KPSS 2022 ÖN LİSANS, ORTAÖĞRETİM LİSE SINAVI SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Sınavın sona ermesi ile beraber devlet memuru olmak ve kamu kadrolarına atanmak isteyen milyonlarca aday için bir kere daha zorlu bir dönem geride kalmış oldu. Sınava hazırlanan adaylar sınavın beklediklerinden daha zor çıktığı yönünde birleşirken adayların en büyük tepkisi birbirine son derece yakın tutulan şıklara oldu.