Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl girilir, şartları nedir?

Üniversite eğitimi alan milyonların ardından bu kez sınavsız ikinci üniversite konusu merak edildi. Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl girildiği ve şartları merak edilirken detaylar da belli oldu.
Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl girilir, şartları nedir?

Sınavsız ikinci üniversite fırsatı merak konusu olmaya devam ediyor. Sınavsız ikinci üniversite konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler '' Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl gidilir, şartları nelerdir?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Sınavsız ikinci üniversite, ön lisans veya lisans diplomasına sahip olanların herhangi bir sınav girmeden, açık öğretim veya uzaktan eğitim programları aracılığıyla ikinci bir diploma almalarını sağlarken detaylar da merak edildi. Söz konusu sınavsız ikinci üniversite sistemi YÖK tarafından belirlenen bazı şartları yerine getiren adaylara sunulurken detayları derledik.

Sınavsız ikinci üniversiteye nasıl girilir, şartları nedir?

Bir üniversiteden mezun ya da okumayanların herhangi bir sınava girmelerine gerek kalmadan okuyabildikleri Sınavsız İkinci Üniversiteye;

Önlisans programı mezunu ya da öğrencileri Önlisans programlarına, Lisans programı öğrencileri ya da mezunları da hem Önlisans hem de Lisans programlarına kayıt yaptırabiliyor.

sinavsiz-ikinci-universiteye-nasil-girilir-sartlari-ned.webp

YÖK sınavsız ikinci üniversiteye çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı açık öğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunlarının kayıt yaptırabileceğini açıkladı.