Sınırda 5.7 şiddetinde deprem! Van'da da hissedildi!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir deprem duyurusu yapıldı. Türkiye ile İran’ın sınır bölgesinde meydana gelen depremin şiddeti 5.7 olarak açıklandı.
Sınırda 5.7 şiddetinde deprem! Van'da da hissedildi!

Türkiye ile İran sınırında son yıllarda oldukça fazla depremler meydana geliyor. Bu depremlerin zaman zaman yıkıcı etkisi olduğu da biliniyor. Hatta İran tarafından bu depremlerden dolayı çokça zarar gören yerleşim birimleri bulunuyor. Bölgeden bir deprem haberi daha geldi. AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklama yapılarak depreme ilişkin kamuoyu bilgilendirildi.

5.7 ŞİDDETİNDE OLDUĞU AÇIKLANDI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre deprem İran’ın Khoy şehrinde gerçekleşti. 5.7 şiddetinde olan depremin sarsıntısı da çok kuvvetli oldu. 7 km derinlikte gerçekleşen depremin şiddeti kuvvetli bir şekilde hissedilirken depreme dair yeni açıklamalar yapılması bekleniyor.

İran’ın Khoy kentinde meydana gelen depremin merkez üssünün Van’a mesafesi ise 44,85 km olarak açıklandı. Deprem sarsıntıları için oldukça yakın bir mesafe bu uzaklık nedeniyle Van’da da deprem şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlara panik yaptıracak şiddette olan depremin süresinin çok uzun olmaması yaşanan paniğin bir anda son bulmasını sağladı.

OLUMSUZ BİR İHBAR YAPILMADI!

Van’da da hissedilen deprem neticesinde Türkiye tarafından herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bildirildi. Yetkili birimlere vatandaşlar olumsuz bir bildirimde bulunmadılar. İran tarafından depremin yıkıcı bir neticesinin olup olmadığı bilgisi ise henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

DEPREM UZMANLARI UYARIYOR

Türkiye ile İran’ın sınır bölgesinde oldukça hareketli aktif fay hatları bulunuyor. Bu fay hatları üzerinde de sık sık deprem meydana geliyor. Gerçekleşen depremler Türkiye’nin bir bölümünü de etkileyebiliyor. Bu konuda deprem uzmanları bölgedeki vatandaşları zaman zaman uyarıyorlar.