Sinovac Vs Biontech! Karşılaştırma Sonuçları Açıklandı, Hangi Aşı Daha Etkili?

Koronavirüs salgınında Ekim ayına gelinmesi ile aşılamanın önemi biraz daha artarken Biontech ve Sinovac aşısı için araştırma sonuçları açıklandı.
Sinovac Vs Biontech! Karşılaştırma Sonuçları Açıklandı, Hangi Aşı Daha Etkili?

Kış mevsiminin yaklaşması ile beraber koronavirüs salgınında yeni dalgaya karşı tedbirler alınırken özellikle de aşılama çalışmaları büyük önem taşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu her yeni açıklamada vatandaşları aşı olmaya davet ederken aşı olmak isteyenler ise hangi aşıyı olması gerektiği konusunda araştırma yapıyor.

Bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem Akçalı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Sinovac ve Biontech aşısı için yapılan karşılaştırma sonuçları açıklandı. Hangi aşı daha etkili, Sinovac mı olmalı, Biontech mi?

SİNOVAC MI, BİONTECH Mİ AŞISI?

Hafsa Sultan Hastanesinde görevli sağlık çalışanları hakkında Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen Karşılaşmalı 3 doz Covid-19 aşı etkililik sonuçları, 2 doz Sinovac sonrası 6 ay takip sonuçları konusundaki bilimsel araştırmanın sonuçları kamuoyuna açıklandı.

Yapılan çalışmada Sinovac aşısı sonrası Manisa CBÜ sağlık çalışanlarında uygulanan 3’üncü doz Sinovac ile 3’üncü doz Biontech aşısının karşılaştırmalı koruyuculuk sonuçları karşılaştırıldı. Hazırlanan araştırma raporuna göre 3. doz olarak Biontech aşısı olan kişilerde Sinovac aşısı olan kişilere oranla daha yüksek düzeyde antikor üretildiği görüldü. Ancak enjeksiyon bölgesinde ağrı şikayeti oluşan kişilerde Sinovac'ta oran yüzde 30 olarak açıklanırken Biontech aşısı olan kişilerde bu oran yüzde 67 olarak ilan edildi.