Sivrisinek şikayetleri artıyor! Bu belirtilerde hemen doktora başvurun

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan sivrisinekler için uzmanlardan uyarı geldi. Yaz aylarınız kabusa dönmesin
Sivrisinek şikayetleri artıyor! Bu belirtilerde hemen doktora başvurun

Yaz aylarında kendilerini göstermeye başlayan sivrisinekler için uzmanlar tarafından uyarı geldi. Yapılan açıklamalar arasında sivrisinek ısırıklarının artmasının ardından vatandaşlar tarafından dikkat edilmesi gerekenlerin arttığı ifade edildi. Özellikle de yanma, kabarma ve kızarıklık gibi şikayetlerin ardından hastanelere yapılan başvuruların da arttığı öğrenildi. İşte olası olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekenler..

BU DURUM 10 GÜNE KADAR SÜREBİLİR!

Sineklerin hastalık yaydığı konusunda önemli açıklamalara yer veren AİD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu şekilde konuştu;

“Genelde sivrisinek ısırmalarında normal reaksiyon, ısırık yerinde yaklaşık 20 dakikada zirveye ulaşan kızarıklık ve şişlik ortaya çıkmasıdır. Yanma ve kaşıntıya yol açan bu şişlik nohut tanesi büyüklüğündedir, 24 ila 36 saat içinde düzelir” şeklinde konuşan Demet Can, “Ancak sivrisinek alerjisi olan kişilerde ağır cilt bulguları gözlenir. "Skeeter sendromu" olarak tabir edilen ve 10 cm’ye uzanan kaşıntılı, ağrılı, kızarık, büyük lokal şişliklerin ortaya çıktığı bu durum 3 ila 10 gün sürebilir. Asya kaplan sivrisineği ısırması sonrası sivrisinek alerjisinde gördüğümüzden çok daha ağır cilt bulguları ortaya çıkabilir ve oldukça uzun sürer” dedi.

Bu tür durumlarda kişilerin yapması gereken şey hızlı bir şekilde tedaviye başlanarak hastaneye başvuru yapılması gerektiği konusunda oldu. Kişilerin sineklere karşı kendilerini koruması gerekirken ısırıkların ardından kaşıntı, yara gibi faktörlerde de hastanelere başvuru yapılması gerektiği ifade edilmiş oldu.