Siyasi Yasağın da Gündeme Geldiği Kaftancıoğlu Kararı Dünya Gündeminde

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki siyaset yasağını da içeren kararı, dünya gündeminde de yer edindi. Kaftancıoğlu'na destek mesajları yağdı.
Siyasi Yasağın da Gündeme Geldiği Kaftancıoğlu Kararı Dünya Gündeminde

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kamu görevlisine hakaret, devleti alenen aşağılamak, cumhurbaşkanına hakaret suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Siyaset yasağını da içeren karar dünya gündeminde de yer edindi. Kararın açıklanması sonrasında Kaftancıoğlu'nda uluslararası kuruluşlar, siyasi partiler ve kendi partisinde bulunanlardan destek yağdı.

AVRUPA SOSYALİSTLER PARTİSİ BİLDİRİ YAYIMLADI

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) tarafından Kaftancıoğlu kararına ilişkin bir bildiri yayımlandı. Bildiride karardan dolayı üzgün oldukları, PES'in alınan kararı kınadığı, Canan Kaftancıoğlu'nun masum olduğu ifade edildi. Asıl cezanın 2019 yılına dayandığının belirtildiği bildiride: "Avrupalı Sosyalistler ve Demokratlar, ülkedeki hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına CHP ve Türkiye’deki tüm muhalefet partilerden siyasetçilerin güçlü bir şekilde yanında duruyor ve hep durdu. Bu ve diğer davalardaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Women da Canan Kaftancıoğlu'na siyaset yasağı ve hapis cezası verilmesini içeren cezayı kınadığını hem CHP'nin hem de Kaftancıoğlu'nun yanında olduğunu açıkladı.

Siyasi Yasağın da Gündeme Geldiği Kaftancıoğlu Kararı Dünya Gündeminde

MUHALEFET YÖNELİK BASKIYI KINADI

Sosyalist Enternasyonel de Türkiye'de muhalefete yönelik baskıyı kınayan bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda: "Türk hükümetinin bu tür suçlamalar üreterek muhalefeti bu şekilde susturma girişimini ve ayrıca Canan Kaftancıoğlu’nun temel insan hakkı olan ifade özgürlüğüne aykırı olan tüm hukuksuz yargılama sürecini kınıyoruz. Hükümetin Canan Kaftancıoğlu’nu siyasi görevlerinden uzaklaştırmaya çalışması kesinlikle kabul edilemez. Bu karar diğer muhalif isimlerin geleceği için ciddi bir emsal teşkil ediyor." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü de bir destek mesajı yayımlayarak Canan Kaftancıoğlu'nun yerinin cezaevi değil siyasi arena olduğunu vurguladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor da sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Kararın zamanlamasına dikkat çeken Amor, kararın zamanlamasına dikkat çekti.

Emlak365.com