Sizde bu hataları yapıyorsanız çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyorsunuz! Aman dikkat

Çamaşır makinesi kullanılırken yapılan bu hatalar hem çamaşırlarınıza hem de makinenize zarar veriyor.
Sizde bu hataları yapıyorsanız çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyorsunuz! Aman dikkat

Sizde bu hataları yapıyorsanız çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyorsunuz! Aman dikkat: Çoğumuzun yaptığı hatalar ile çamaşır makinelerinin çok daha çabuk bozulmasına yol açtığını biliyor muydunuz? Peki bu hatalar neler? Çamaşır makinesi kullanılırken nelere dikkat edilmelidir?

Çamaşır makinelerini böyle kullanıyorsanız hem makineye hem de kıyafetlere zarar veriyorsunuz. Çamaşır makinesi kullanımı esnasında birçok yönden hata yapılıyor. Örneğin makineyi çok doldurmak gibi bir hata makinenin ömrünü kısaltırken hem daha fazla enerji harcamasına sebep oluyor hem de kıyafetlerinize zarar vermiş oluyorsunuz. Peki diğer kullanım hataları neler?

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIRKEN YAPILAN HATALAR

Çamaşır makinesi kullanırken yapılan hataların en başında makineyi çok doldurmak var. Bu yanlışı takip eden bir diğer yanlış ise deterjanı gereğinden fazla kullanmak olacaktır. Bu hata da yine makinenin çok daha erken tükenmesine sebep olacak. Ayrıca deterjanın fazla kullanılması ekonomik anlamda da sizin için iyi sonuçlar vermeyecektir.

Makine kullanırken düşük derecelerde yıkama yaparken makine soğuk su kullanır. Bu durumda yine makineye zarar verir. Çamaşırlar da güzel temizlenmeyecektir. 

Pullu, boncuklu giysilerde yıkama filtresi mutlaka kullanılmalıdır. Eğer bu önlem alınmazsa boncuklar koparak makineye zarar verebilirken kıyafetleriniz de kullanılmaz hale gelebilir. 

Çamaşır makinesinin yıkama işlemi biter bitmez makineden alınması gerekmektedir. Makinede bekleyen çamaşır makineye zarar verecektir. Bu konuda uzmanlar kesin bir dille kullanıcıları uyarmıştır.