Son Dakika! Adıyaman'da Deprem Çevre İllerden de Hissedildi

AFAD ve Kandilli Rasathanesinden yapılan son dakika açıklamasında Adıyaman'da deprem meydana geldiği bildirildi. Yaşanan deprem kente yakın diğer şehirlerden de hissedildi.
Son Dakika! Adıyaman'da Deprem Çevre İllerden de Hissedildi

Adıyaman'da öğleden sonra deprem meydana geldi. Şehirde hissedilen ve yakın ilçeler ile diğer kentlerde de etkisi görülen depremin şiddeti ilk açıklamalarda 4.3 olarak duyuruldu.

Yaşanan depremin hemen ardından İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi açıklamalarda bulunarak depreme dair verileri paylaştılar.

ADIYAMAN'DA 4.3 ŞİDDETİNDE DEPREM

AFAD tarafından yayımlanan ilk açıklamada, depremin merkez üssü Çelikhan İlçesi olarak duyuruldu. Depremin şiddeti ise 4.3 olarak ilan edildi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi sitesinde yer verilen depreme dair verilerde; depremin yerin yaklaşık 7 km derinliğinde olduğu bildirildi.

AFAD'ın sosyal medya hesabından da depreme ilişkin detaylar paylaşıldı. Kurum Twitter'dan yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri verdi.

Son Dakika! Adıyaman'da Deprem Çevre İllerden de Hissedildi

Kandilli Rahathanesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise depremin şiddeti 4.4 olarak ilan eildi. Türkiye saati ile 15.38'de meydana gelen depremin yerin yaklaşık 5 km derinliğinde oluştuğu ilan edildi.

Depreme dair Kandilli Rasathanesi şu paylaşımda bulundu.

Son Dakika! Adıyaman'da Deprem Çevre İllerden de Hissedildi

Adıyaman Çelikhan'da oluşan depremde herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair resmi açıklama yapılmadı.

"DEPREM: Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde saat 15.38'te 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de internet sayfasından depreme ilişkin detayları açıkladı.