Son Dakika AFAD Deprem Haberi! Akdeniz'de Deprem Oldu, Antalya Ve Mersin Fena Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Akdeniz açıklarında bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depremin Antalya ve Mersin'den de hissedildiği bildirildi.
Son Dakika AFAD Deprem Haberi! Akdeniz'de Deprem Oldu, Antalya Ve Mersin Fena Sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak deprem duyurusunda bulunuldu. Yapılan resmi bilgilendirmeye göre Akdeniz açıklarında meydana gelen deprem ANtalya'da ve Mersin'de de ciddi ölçüde hissedildi. Vatandaşları panikletecek şekilde bir sarsıntıya neden olan depreme dair teknik bilgileri AFAD Deprem Dairesi kamuoyuna duyurdu.

AKDENİZ AÇIKLARINDA 5.1 ŞİDDETİNDE DEPREM

AFAD Deprem Dairesi tarfaından yapılan son dakika duyurusuna göre saat 00:03'te Akdeniz açıklarında ve KKTC'ye yakın bir mesafede deprem gerçekleşti. Depremin şiddetinin 5.1 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin derinliğinin ise 13,20 km olduğuna dair bilgi verildi. Meydana gelen depremin etki alanının ise oldukça kapsamlı olduğu bildirildi.

Son Dakika AFAD Deprem Haberi! Akdeniz'de Deprem Oldu, Antalya Ve Mersin Fena Sallandı!

DEPREM NERELERDE HİSSEDİLDİ!

Akdeniz açıklarında ve KKTC'ye oldukça yakın bir alanda meydana gelen deprem Türkiye'den de önemli ölçüde hissedildi. Özellikle Antalya'da ve Mersin'de vatandaşlar bu sarsıntıyı net bir şekilde hissettiler. Vatandaşların kısa süreli paniğe kapılmalarına neden olan depremin getirdiği sarsıntı çok uzun sürmedi.

AFAD depremin merkez üssünün Türkiye'deki yerleşim birimlerine olan uzaklıkları konusunda da bilgilendirmede bulundu. Buna göre deprem Antalya'nın Gazipaşa ilçesine 138 km ve Mersin'in Anamur ilçesine 139 km mesafede meydana geldi.

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Akdeniz açıklarında gerçekleşen ve Türkiye'nin kıyı şeridinde de hissedilen depremin neticesinde AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı mkeydana gelmedi. Depremden dolayı herhangi bir olumsuz ihbarın resmi makamlara ulaşmadığını belirten AFAD, bu konuda tarama çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Öte yandan Akdeniz'de oldukça hareketli fay hatlarının bulunmasından dolayı bu depremin olağan olduğu ve vatandaşların panik yapmalarına gerek olmadığı deprem uzmanlarınca bildirildi.