Son dakika: Fahrettin Koca sistemimizde hata varmış diyerek gerçek vaka sayısını duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından koronavirüs vaka sayısına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. 14 Nisan'dan beri sistemde hata olduğunu söyleyerek gerçek vaka sayısını açıkladı.
Son dakika: Fahrettin Koca sistemimizde hata varmış diyerek gerçek vaka sayısını duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs vaka sayılarına ilişkin çok önemli bir açıklamada bulundu. Bir süredir Türkiye genelinde vaka sayılarının 3 binin altına düşmesi herkes için ümit verirken buna dayanarak maske takma zorunluluğu da kaldırılmıştı. Ancak Bakan Koca'nın yaptığı son dakika açıklaması şimdiye kadar ki tüm bilinenleri değiştirdi.

Sistemde hata var diyerek gerçek vaka sayısını açıkladı!

Sosyal medya hesabından son dakika açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisandan beri yaşanan senkronizasyon hatası, aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacağı şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir diyerek toplam aktif vaka sayısının 17 bin 259 olduğunu duyurdu.

Son dakika: Fahrettin Koca sistemimizde hata varmış diyerek gerçek vaka sayısını duyurdu!

Bakan Koca açıklamasının devamında, iyileşen sayısının yeni vakaların üzerinde olduğunu ve aktif vaka sayısının düştüğünün altını çizerek, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Koca ayrıca bazı kişilere göndermede bulunarak '' Durumu daha ağır ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz '' dedi.

Bakan Koca'nın açıklamaları doğrultusunda bir önceki gün 2 bin civarında belirtilen vaka sayısının gerçekte 17 bin 259 olduğu anlaşıldı. Aktif vaka sayısı belirgin bir şekilde yüksek çıkarken Bakan Koca, senkronizasyon hatasının giderildiğini de bildirdi.

Öte yandan bazı doktorlar daha önce vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ve maske zorunluluğunun kaldırılmasının yanlış bir hamle olduğunu ifade etmişti.

Emlak365.com