Son dakika: İtalya'da Eczacıbaşı helikopteri düştü mü, nereye düştü, kimler vardı?

İtalya'da içerisinde Türk yolcuların bulunduğu helikopter kayboldu. Helikopter ile iletişim kesilirken İtalya'da uçak mı düştü, helikopter kazası araştırmaları yapılıyor. İşte ayrıntılar.
Son dakika: İtalya'da Eczacıbaşı helikopteri düştü mü, nereye düştü, kimler vardı?

İtalya'nın Lucca kentinden kalkan ve içerisinde Eczacıbaşı firması çalışanlarının bulunduğu helikopterden saatlerdir haber alınamıyor. Haber bültenlerine aktarılan son dakika bilgisine göre, helikopter havalandıktan 30 dakika içerisinde helikopter ile irtibatın kesildiği bildirildi.

İtalya'da Türk helikopteri düştü mü, neden haber yok?

İtalya'nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı'ndan kalkan ve içerisinde 1 pilot ile 6 yolcu olan Agusta Koala AW119 tipi helikopterin radarda kaybolduğu açıklandı. Modena kentinden Pavullo nel Frignano Havaalanı'na uçtuğu belirtilen helikopter ile kalkıştan 30 dakika sonra iletişimin kesildiği ifade edildi.

Helikopterde bulunan yolculardan 4'ünün Türk, 2'sinin ise Arnavutluk vatandaşı olduğu öğrenilirken, Moderna bölgesindeki Pievepelago ve San Pellegrino arasındaki bölgede arama kurtarma çalışmalarının başladığı bilgisi verildi.

Eczacıbaşı açıklama yaptı

İtalya'da kaybolan ve iletişim kurulamayan helikopterde çalışanları bulunann Eczacıbaşı firması, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, 4 çalışanın kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya'da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamadığı, helikopterin Moderna civarında radardan kaybolduğu bildirildi.

Olayın duyulması ardından Dışişleri Bakanlığı ile İtalya'da görev yapan diplomatlar, İtalta'daki resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçildiği belirtilerek, Türkiye ve İtalya'daki ekipler tarafından konuyu yakından takip ettiklerini aktardılar.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç ise, kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve tüm yolculara bir an önce sağ salim ulaşılması yönündeki dileklerini iletti.

İtalya'da radardan kaybolan helikopterin düştüğü ya da bulunduğu ile ilgili bir açıklama henüz gelmedi.