Son Dakika Kabin Toplantısı sona erdi! Memur zammı için tarih belli oldu

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemli açıklamalar geldi.
Son Dakika Kabin Toplantısı sona erdi! Memur zammı için tarih belli oldu

Bugün Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk kez gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda uzun süredir merak edilen memur maaş zammı hakkında da detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek zammın ne zaman yapılacağını bildirdi.

KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ!

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan önemli açıklamalar şu şekilde verildi;

"Deprem konutlarının teslimatı Ekim ve Kasım aylarında başlayacak. (Deprem bölgesinde) Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 180 bini buldu. İstanbul havalimanına bayramda günde ortalama bin 517 uçak iniş kalkış yaptı. 238 bin yolcu bu havalimanını kullandı.

(İsveç'te Kur'an yakılması) Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancın mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük de olamaz. Konu kendi güvenlikleri olunca hukuk tanımayanlar sıra Müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar (Fransa'daki olaylar) Şiddet şiddeti doğurmuş, bugünkü hadiseleri tetiklemiştir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de rüzgar ekenler fırtına biçmektedir. Endişe ile karşıladığımız son hadiselerin daha fazla kan akmadan, şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bir an önce sona ermesini diliyoruz. Bu olayların göçmenlere ve Müslümanlara yönelik yeni bir baskı, yıldırma, sindirme furyasına yol açmasından kaygı duyuyoruz.

Teröristlere alan açarak, şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını artık herkesin kabullenmesi gerekiyor. "Bizim, tehdit, tahrik siyasetine, aba altında sopa gösterme kurnazlığına da teslim olmayacağımızı tüm dünya bilir, bilmelidir. Halkımızı enflasyona ezdirmeme prensibimize devam ediyoruz. Toplumumuzun kırılgan kesimlerini hayat pahalılığından korumaya çalışıyoruz.

Konut kira ödemelerinde artışı yüzde 25 ile sınırlandırmıştık. Aynı sınırı uygulamaya devam edeceğiz. Sıfır ve ikinci elde oluşan balonu da yakında çözüme kavuşturacağız. Yaz mevsimi ile artan yangın tehdidine karşı orman yangınlarına müdahale gücümüzü artırıyoruz."

MEMUR MAAŞ ZAMMI İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Açıklamalarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak "Memur maaşlarına yapılacak zam için süreci başlatıyoruz. 5 Temmuz çarşamba günü enflasyon oranı belli olduğunda zam oranını da belirleyeceğiz." şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte memur maaşlarına ne zaman zam uygulanacağı öğrenilmiş oldu.