Son Dakika Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmaya başladı.
Son Dakika Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir araya gelinen kabine toplantısı yaklaşık olarak 4 saatlik bir sürecin ardından sona erdi. Toplantının sona ermesinin hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalar yapmaya başladı.

KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMALARA BAŞLADI!

"Eylül'ün ilk günü yapılan adli gün açılış töreninde yeni anayasa çağrımızı tekrarladık. Yeni adli yılda adalete erişimi kolaylaştırmaya devam edeceğiz. 1000 hakim ve savcı yardımcısı alarak kapasitemizi güçlendireceğiz. 9 ilim ve ilçelerimizde yeni adliye binaların yapımı için ihaleye çıkıyoruz. Ülkemizi sivil bir Anayasa'ya kavuşturma çabalarımızı Meclis'in açılması ile yeniden başlatacağız."

ORTA VADELİ PROGRAM YARIN TANITILACAK!

"Ekonomide yeni dönemin yol haritasını teşkil eden orta vadeli programın tanıtımını yarın yapacağız.

Yılın ilk çeyreğinde düzeltilmiş rakamıyla %3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyreği de %3,8'le tamamladı. Türkiye, 2023 yılı ikinci çeyreğinde OECD ülkeleri arasında Kosta Rika'nın ardından en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise Çin ve Endonezya'yı takiben üçüncü devlet olmayı başardı. Cari fazla konusunda henüz arzu ettiğimiz seviyede değiliz. O günleri de yakında göreceğiz. Elde ettiğimiz büyüme başarısı istihdam ve büyümenin korunmasını sağlamıştır."

KONUT YAPIMLARI DEVAM EDİYOR!

"Ülkemizi dünyanın 4 bir yanında temsil eden iş insanlarıyla bir araya geliyoruz. Altyapı ihtiyacı dünyada bitmedikçe müteahhitlerimizin ihtiyacı da hiç bitmeyecektir.

Deprem bölgesi 6 Şubattan beri istisnasız her an her gün olduğu gibi geçtiğimiz haftalarda da gündemimizdeydi. Depremzedelere hakaret eden fukaralar hala ısrar ederken biz yaraları sarmaya devam ediyoruz. Konteyner kent kurulumlarına insanları yerleştirdik. Sistemli bir şekilde yardımları ulaştırıyoruz. Bölgede art arda temel atıyoruz. Adıyaman'da 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından falasının inşasına başlamış olduk. Hatay'da ise 50 bin konut köy evi ve iş yerinin oluşumu devam ediyor. Yerinde dönüşüme 86 bin kişi başvurdu."