Son dakika: Şarkıcı Gülşen tahliye edildi! Ev hapsi, adli kontrol şartı ne demek, konser verebilecek mi, yeniden tutuklanır mı?

İmam Hatip mezunları için sahnede sarf ettiği sözler nedeni ile hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderilen Gülşen tahliye edildi!
Son dakika: Şarkıcı Gülşen tahliye edildi! Ev hapsi, adli kontrol şartı ne demek, konser verebilecek mi, yeniden tutuklanır mı?

4 ay öncesine ait olduğu belirlenen bir konser esnasında sahnede sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanarak Türkiye gündemine bomba gibi düşen Gülşen hakkında mahkeme yeni kararını açıkladı. Ünlü şarkıcının imam hatip mezunu kişiler için kullandığı ifade kamuoyu gündemine bomba gibi düşmüş, büyük tepki çekmişti. 

Gülşen yaptığı açıklaması ile söz konusu sözlerin 4 ay öncesine ait olduğunu belirterek, sözleri nedeni ile özür dilemişti. Savcılık tarafından yapılan şikayetler üzerine hakkında soruşturma açılan Gülşen hakkında tutuklama kararı alınması ile kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuş, Gülşen'in tutuklanmasına tepkiler oluşmuştu. 

SON DAKİKA: GÜLŞEN TAHLİYE OLDU! 

Şarkıcı Gülşen'in tutukluluk haline avukatı tarafından yapılan itiraz sonucu görüşülen davada Gülşen'in tutuksuz yargılanmasına karar verildiği açıklandı. Mahkeme tarafından verilen kararda Gülşen'in adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ilan edildi. 

 ŞARKICI GÜLŞEN NE DEDİ, NEDEN TUTUKLANDI?

Hatırlanacağı üzere Gülşen'in konser verdiği esnada sahnede grubunda yer alan bir arkadaşına “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullanması büyük infial yaratmıştı. Gülşen savcılıkta verdiği ifadesinde "Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı imamdır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır" demiş, herkesten özür dilemişti. Ancak hakkında yine de tutuklama kararı verilmiş ve karar son derece ağır bulunarak büyük yankı uyandırmıştı. 

Gülşen'in konutunu terk etmeme şartı yani ev hapsi şartı ile tahliye edildiği, bu nedenle konserlerine ve sahne programlarına devam edemeyeceği, bir sonraki duruşma tarihini bekleyeceği belirtildi.