Son Dakika Siren Sesi Neden Geliyor? Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'da Siren Çalındı Sebebi Ne?

Okullarda siren sesi neden çaldı? Öğrenciler arasında tedirginlik oluşturan siren sesinin nedeni ne? İşte detaylar...
Son Dakika Siren Sesi Neden Geliyor? Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'da Siren Çalındı Sebebi Ne?

Okullarda siren sesi çalacağına ilişkin resmi açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştı. Bakan Soylu hafta içinde yapmış olduğu açıklamasında, hafta sonunda okullarda bir tatbikat olacağını bildirmişti.

KORKUYA NEDEN OLDU OKULLARDA SİREN NEDEN ÇALDI?

Okullarda düzenlenen bir tatbikat kapsamında siren sesi kullanıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak kamuoyunu bilgilendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'ne katıldı. Tören kapsamında bir konuşma yapan Bakan Soylu düzenlenecek tatbikat hakkında ilk açıklamada bulunmuştu.

Bakan Soylu tatbikat hakkında "Yarın tüm Türkiye'de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde; "

Cuma günü düzenlenecek tatbikatın içeriği hakkında da bilgi veren Bakan Soylu, okullarda tahliye çalışması yapılacağını söyledi. Tüm Türkiye'de uygulanacak tatbikatın dışında yeni tatbikatlar olacağını da ifade eden Bakan Soylu, Türkiye'nin afet bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Süleyman Soylu bu tatbikatlar hakkında "Cuma günü, yarın tüm Türkiye'de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik." ifadelerine yer verdi.