Son oy oranları açıklandı! Seçim sürecine yaklaştıkça rekabet kızıştı

Seçimlere kalan sürenin kısalmaya başlamasının ardından araştırma şirketlerinin anket sonuçları daha çok merak edilir hale geldi. İşte son seçim anketine ilişkin sonuçlar.
Son oy oranları açıklandı! Seçim sürecine yaklaştıkça rekabet kızıştı

Emlak365.com - Partilerin oy oranlarının yüzde kaç seviyesinde olduğunu öğrenmek için gerçekleştirilen anket araştırmalarına bir yenisi daha eklendi. Birçok Son anket araştrıması da MetroPOLL Araştırma Şirketinden geldi. Firma Nisan ayının son döneminde yapmış olduğu araştırmasında hangi partinn yüzde kaç oy bandında olduğunu tahmin etti. İşte AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ile diğer partilerin oy oranları.

PARTİLERİN OY ORANLARINDA SON DURUM

MetroPOLL Araştırma, 14-20 Nisan tarihleri arasında bir araştırma gerçekleştirdi. 2.164 kişinin dahil olduğu araştırmada katılımcılara bir soru soruldu. Katılımcılar önümüzdeki ilk pazar gününde seçim olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz? sorusuna yanıt verdiler. Araştırmaya katılanların ilk tercihi AK Parti oldu. CHP ikinci sırada yer alırken İYİ Parti ise son dönemlerde ki en yüksek oyunu elde etti.

Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 32.1'lik kesmi seçimlerde AK Parti'ye oy vereceğini açıkladı. Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP ise yüzde 7.3 oranında oy aldı. Millet İttifakında ise CHP yüzde 22.4 oy alırken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 18.6 oldu.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu. HDP yüzde 12.3 DEVA Partisi yüzde 2 oy topladı. Gelecek Partisi listede yer almazken SP yüzde 1.1 oranında oy aldı. Saadet ve Yeniden Refah partileri yüzde 1.1 ve Mansur Yavaş'ı destekleyeceğiz açıklamasıyla gündeme gelen Zafer Partisi ise yüzde 0.5 oranında oy oldu.