Son seçim anketi iktidarı ve muhalefeti kızdıracak! Hangi partiye yüzde kaç oy çıktı?

Metropoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Ankete katılan vatandaşlara seçim olması durumunda hangi siyasi partiye oy verecekleri soruldu. Peki son seçim anketinde hangi siyasi partiye yüzde kaç oy çıktı?
Son seçim anketi iktidarı ve muhalefeti kızdıracak! Hangi partiye yüzde kaç oy çıktı?

Türkiye’de seçim atmosferi yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başladı. Erken seçim kararı alınmaması durumunda Haziran 2023’te Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapılacak. Bu seçime yaklaşık 10 aylık bir süre kalırken anket şirketleri vatandaşın nabzını ölçerek seçim anketleri ile siyaset arenasındaki son tabloyu gözler önüne seriyorlar. Seçim anketi sonuçlarını açıklayan son şirket ise Metropoll Araştırma oldu.

METROPOLL ARAŞTIRMA SON SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI!

Ağustos ayında Türkiye’nin 28 farklı ilinde yapılan seçim anketinde vatandaşlar bu pazar seçim olması halinde hangi siyasi partiye oy verecekleri soruldu. Gelen cevaplar ile ortaya çıkan sonuçlar muhalefeti de iktidarı da memnun etmeyecek oy oranlarından oluştu.

Metropoll’ün seçim anketinde kararsız oylar dağıtılmadan Ak Parti yüzde 28,7, CHP yüzde 20, İyi Parti yüzde 11,9, HDP yüzde 11,5, MHP yüzde 6,1, DEVA Partisi yüzde 2,7, Zafer Partisi yüzde 2,2, Saadet partisi yüzde 1,1 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 0,9 oy aldılar.

Kararsız seçmenler dağıtıldıktan sonra ise Ak Parti yüzde 33,3, CHP yüzde 23,2, İyi Parti yüzde 13,7, HDP yüzde 13,4, MHP yüzde 7,1, DEVA Partisi yüzde 3,1, Zafer Partisi yüzde 2,6, Saadet partisi yüzde 1,3 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 1 oy oranlarına ulaştılar.

Son seçim anketi iktidarı ve muhalefeti kızdıracak! Hangi partiye yüzde kaç oy çıktı?

Ankete katılanlar arasında yüzde 13,7’lik kesim ise karasız, protesto oyu kullanacaklar ve cevap vermeyenlerden oluştu. Son dönemlerde yayınlanan bazı seçim anketlerinde CHP’nin Ak Parti’yi geçtiği şeklindeki sonuçlar Metropoll Araştırma’nın seçim anketine yansımadığı görülüyor. Öte yandan AK Parti’nin de yüksek bir oy oranına sahip olmadığı bu anket sonucuyla ortaya çıktı. CHP ile AK Parti arasında yüzde 10 gibi çok yüksek bir oy oranı bulunurken MHP’nin baraj sorunu yaşama ihtimalinin çok yüksek olduğu anketten çıkan sonuçlar arasında yer alıyor.