Son seçim anketi sonuçları açıklandı! Hangi partinin yüzde kaç oyu çıktı, Cumhurbaşkanı ilk turda seçilebilecek mi?

Seçim anketleri seçimlere aylar kala büyük bir ilgi toplamaya devam ediyor. Son olarak Bulgu Araştırma’nın seçim anketi sonuçları açıklandı. Peki son seçim anketinde hangi siyasi partiye yüzde kaç oy çıktı?
Son seçim anketi sonuçları açıklandı! Hangi partinin yüzde kaç oyu çıktı, Cumhurbaşkanı ilk turda seçilebilecek mi?

Erken seçim olmaması halinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri Haziran 2023’te yapılacak. Bu da seçimlere sadece aylar kaldığını gösteriyor. Zira siyasi partiler de seçim hazırlıklarına başladılar. Siyaset arenasında bu gelişmeler yaşanırken seçim anketleri oldukça büyük ilgi toplamaya başladı. Her gün farklı bir araştırma şirketi tarafından seçim anketi sonuçları açıklanıyor.

26 İLDE SEÇİM ANKETİ!

Son olarak seçim anketi sonuçlarını açıklayan kuruluş Bulgu Araştırma oldu. Bulgu Araştırma tarafından 15 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 26 ilde toplam 1.800 kişiye seçimlerdeki muhtemel tercihleri soruldu. Anket yapılan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Antalya, Konya, Adana, Trabzon, Malatya, Niğde, Gaziantep, Van, Kars, Balıkesir, Mardin, Kocaeli, Manisa, Erzurum, Kastamonu, Aydın, Samsun, Zonguldak, Hatay, Tekirdağ ve Kayseri yer alıyor.

HANGİ PARTİNİN YÜZDE KAÇ OYU VAR?

Yapılan seçim anketinde çıkan sonuçlar şirket tarafından açıklandı. Bu pazar seçim olması halinde hangi siyasi partiye oy verecekleri sorulan vatandaşların yüzde 31,6’sı AK Parti yanıtını verdiler. CHP’nin oy oranı ise yüzde 30 çıkarken bu oran CHP’yi ikinci parti olarak yerini korumasını sağladı. Ankete göre İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 13,1 oldu. Bu partiyi yüzde 10,3 oy oranı ile HDP takip etti. MHP anket sıralamasında beşinci parti olurken yüzde 6,1 oy oranı ile yüzde 7’lik seçim barajının altında kaldığı görüldü.

CUMHURBAŞKANI İLK TURDA SEÇİLEMİYOR

İttifakların oy tasnifine de yer verilen anket sonuçlarına göre 6’lı masa olarak bilinen Millet İttifakı ile Gelecek Partisi, DEVA partisi gibi partilerin de eklenmesiyle elde edilen oy oranı yüzde 46,5 oluyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’nin ise toplam oy oranı yüzde 37,7 olarak çıktı. Bu sonuçlara göre Millet İttifakı partileri TBMM’de milletvekillerinin çoğunluğunu kazanıyor ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda herhangi bir aday seçim kazanacak oy alamıyor.