Son seçim anketi yayınlandı: AK Parti ile CHP arasındaki fark azalıyor, yarış kızışıyor!

MAK Araştırma'nın yayımladığı son seçim anketi yayımlandı. Anket sonuçlarında iddialı bir rekabet devam ederken, birçok parti ise yüzde 1'in altında kaldı.
Son seçim anketi yayınlandı: AK Parti ile CHP arasındaki fark azalıyor, yarış kızışıyor!

2023 yılında yapılacak seçimler öncesinde bir bir anket sonuçları açıklanıyor. MAK Araştırma'nın yaptığı seçim anketinde '' Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? '' sorusu yöneltildi. Anket sonucunda partiler arasındaki farkın azaldığı gözlemlendi.

İlk tercih AK Parti oldu

MAK Araştırma'nın mayıs ayı anketine göre, vatandaşlara genel seçimde kime oy verecekleri yönünde soru yöneltildi. MAK Araştırma'nın anketine göre AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 28.3 olarak kaydedilirken ilk sırada yer aldı. AK Parti'den sonra gelen CHP ise aradaki farkı eriterek ikinci sırada yer alıyor.

AK Parti ve CHP arasındaki fark azaldı

Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verecek kişilerin oranı ise yüzde 27.1 olarak kaydedildi. CHP, 27.1 oranıyla AK Parti'nin 1.2 puan gerisinde kaldı.

Nisan ayı anketlerinde oy oranını yükseltmeye başlayan İYİ Parti, Mayıs ayında da istikrarını korudu. Yarın seçim olsa İYİ Parti'ye oy vereceğini açıklayan vatandaşların oranı yüzde 16.1 oldu. İYİ Parti, anket listesinin üçüncü sırasında yer alıyor.

Son seçim anketi yayınlandı: AK Parti ile CHP arasındaki fark azalıyor, yarış kızışıyor!

Seçim anketi sonuçları belli oldu

Anket sonuçlarında HDP'ye yüzde 7.8 , MHP'ye ise yüzde 6.6 oranında oy vereceğini dile getiren oldu. Öte yandan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oy oranları dikkat çekti. Gelecek Partisi yüzde 2.8 oy alırken, DEVA Partisi ise yüzde 3.1 oy oranına sahip oldu.

İYİ Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kura n ve son günlerde gündemden düşmeyen Ümit Özdağ'ın partisi ise yüzde 1.8 oy aldı. Yeniden Refah Partisi, Memleket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye Değişim Partileri ise anketlerde yüzde 1'in altında kaldı.