Son seçim anketinde Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin oy oranları!

Seçim anketleri yapılıp sonuçları kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediliyor. Themis Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi anket sonuçları açıklandı.
Son seçim anketinde Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin oy oranları!

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandığa gidiyor. Yeni dönemde görev yapacak Cumhurbaşkanı ile milletvekilleri bu seçimle belirlenecek. Siyasi partiler vatandaşların karşısına çıkmak için hazırlıklarını sürdürürken araştırma şirketleri de vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Seçim anketi sonuçlarını açıklayan son araştırma şirketi Themis Araştırma oldu.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ DOĞRU BİLMİŞLERDİ

Türkiye’de çok sayıda araştırma şirketi tarafından seçim anketi yapılıyor. Bu anketlerin bir kısmı bazı siyasi partileri desteklemek için gerçekleştiriliyor. Bu anketler genellikle propoganda hizmeti görüyorlar. Az sayıda anket ise doğru sonuç verebiliyor. Geçmiş seçimlerde isabet oranı yüksek olan bazı araştırma şirketleri diğerlerinden ayrılıyor. Yenilenen İstanbul seçimlerini birebir doğru tahmin eden Themis Araştırma şimdi önümüzdeki seçimlere yönelik Mart ayı içerisinde bir anket yaptı.

Themis Araştrma tarafından yapılan seçim anketine katılanlara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verecekleri soruldu. Ankete katılanların yüzde 31,4’ü Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 27,4’ü Recep Tayyip Erdoğan tercihinde bulundular. Sinan Oğan yüzde 10,4, Muharrem İnce yüzde 6,7 oy aldı. Kararsızların oy oranı ise yüzde 10,2 olarak açıklandı.

Yapılan ankette katılımcılara milletvekili seçimlerinde hangi siyasi partiye oy verecekleri de soruldu. Buna göre CHP yüzde 26, AK Parti yüzde 23,2, İyi Parti yüzde 8,2, HDP yüzde 8,3, Zafer Partisi yüzde 7,2, oy alıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 11,7 olarak açıklandı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP yüzde 30,8, AK Parti yüzde 27,5, İYİ Parti yüzde 9,7, HDP yüzde 9,7, Zafer Partisi yüzde 8,5 oy oranına ulaşıyor. Diğer tüm siyasi partiler yüzde 7 seçim barajının altında kalıyor.