Son Seçim Anketinden Çok Konuşulacak Sonuçlar Çıktı

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Başkanı Kemal Özkiraz, 27 Nisan- 3 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılan son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketten çok konuşulacak sonuçlar çıktı.
Son Seçim Anketinden Çok Konuşulacak Sonuçlar Çıktı

Siyasi partilerde seçim çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken seçim anketleri de peş peşe yapılmaya devam ediyor. Avrasya Araştırma tarafından 27 Nisan- 3 Mayıs 2022 tarihleri arasından yapılan son seçim anketinden çok konuşulacak sonuçlar çıktı. CHP, AK Parti'yi geri bıraktı, İYİ Parti oy oranları düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da muhalefetin adayları karşısında kaybettiği öne sürüldü.

Son seçim anketinin sonuçları Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Başkanı Kemal Özkiraz tarafından açıklandı. Anket sonuçlarına göre 1 puan ile fark atan CHP ilk sırada yer alıyor. Avrasya Araştırma seçim anketine göre muhalefetin adayı olarak gündeme gelen 3 isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne geçti.

Son Seçim Anketinden Çok Konuşulacak Sonuçlar Çıktı

2 BİN 460 KİŞİ İLE YAPILDI
Son seçim anketi 2.460 kişinin katılımı ile yüz yüze mülakat şeklinde yapıldı. Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olduğu 3 farklı seçenekte de seçimi kaybedeceği iddia edildi.

Son Seçim Anketinden Çok Konuşulacak Sonuçlar Çıktı

HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKALARI SORULDU
Hükümetin ekonomi politikalarını başarılı buluyor musunuz sorusuna, ,5 başarılı bulduğu, %74,7 başarısız bulduğu, ,8 de kısmen başarılı bulduğu yanıtını verdi. Erken seçim olursa hangi partiye oy verecekleri sorulan katılımcıların %28'i CHP, %27,1 AK Parti, ,6 İYİ Parti, %9 HDP ve %5,4 de MHP dedi.

Emlak365.com