Sorosçu ne demek, George Soros kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için demişti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, müebbet hapis cezası alan Osman Kavala için 'Türkiye'nin Sorosçusu' demişti. Sorosçu ne demek, ne anlama geliyor? İşte yanıtı.
Sorosçu ne demek, George Soros kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için demişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Gezi olayları nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala için 'Sorosçu' ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Sorosçu kelimesinin ne anlama geldiği ve kastedilen George Soros'un kim olduğu merak edildi.

Sorosçu ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala '' Türkiye'nin Soros'udur '' sözlerinin ardından MHP grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçali de '' Osman Kavala Sorosçudur '' ifadesini kullandı. Bu konuşmalarda bahsi geçen '' Soros '', George Soros'tan gelmektedir.

Sorosçu ne demek, George Soros kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan Osman Kavala için demişti!

George Soros kimdir?

George Soros, 1930 yılında Budapeşte'de doğan, Macar - Amerikalı milyarder iş adamıdır. 1939'da ülkesi Nazi Almanyası tarafından işgal edildiğinde ailesiyle birlikte tehlikeli zamanlar geçirmiş ve bu nedenle sık sık ikamet yerlerini değiştirerek sahte kimlikler kullanmıştır.

Oxford Üniversitesi Ekonomi Okulu mezunu olan Soos, 1947 yılından sora İngilere'de yaşamaya başladı. 1956'da ise ABD'ye yerleşerek burada bir hisse senedini ya da para birimini ucuz olduğu yerden alarak pahalı olan yere satıp ilk icraatını gerçekleştirdi.

2006 yılından son 5 yıla kadar Türkiye'de vakıflar aracılığı ile 8 milyon dolar harcadığı belirlenmiştir. Soros, George W. Bush'un kapitalist, açık ekonomilerinin adını dünyada kötüye çıkardığını ve kendisinin kurduğu sivil toplum kurulul örgütlerinin hareketini kısıtladığını belirtmiştir. George Soros, komplo teorilerinin vazgeçilmez ismi olarak görülüyor.

Büyük bir serveti olan Soros, komünizmin çöküşü ardından Doğu Avrupa ülkelerine büyük miktarda yardım yapmıştır. Milyarder iş adamı George Soros'un şu an 8,6 milyar USD serveti bulunmaktadır.

Emlak365.com