Sosyal Medya Düzenlemesine İlişkin Mahir Ünal'dan Açıklama Geldi

Bir süredir gündemde olan dezenformasyon düzenlemesine ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan açıklama geldi.
Sosyal Medya Düzenlemesine İlişkin Mahir Ünal'dan Açıklama Geldi

Dezenformasyon Düzenlemesi bir süredir gündemdeki yerini koruyordu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, düzenlemeye ilişkin detayları açıkladı. Daha önce düzenlemeye ilişkin alınan bilgiler, 3 ana başlıklı bir taslak hazırlandığı yönündeydi.

İNTERNETTE BİR DÖNÜM NOKTASI
İnternette bir dönüm noktası olacak dediği düzenlemeye ilişkin konuşan Mahir Ünal: "Avrupa Birliği’nin, 23 Nisan 2022’de kabul ettiği Dijital Hizmet Yasası’nı olduğu gibi kendi hazırladığımız Dijital Yasa Teklifi yasamıza aktaracağız. Avrupa Dijital Hizmetler Yasası internette bir dönüm noktası. Bu yasanın içeriğine baktığımızda; gerçek hayatta yasa dışı olanın, internet ortamında da yasa dışı olması gerektiği ilkesi esas alınıyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Düzenlemesine İlişkin Mahir Ünal'dan Açıklama Geldi

Yapılacak düzenleme neticesinde dijital platformlarda dezenformasyon önlenecek ve platformların algoritma şeffaflığı artmış olacak. Algoritmalardaki şeffaflığın dezenformasyon denetiminde çok önemli olduğunu vurgulayan Ünal, bu konuda alt düzenlemeler de yapılacağını açıkladı.

Düzenleme sonrasında 18 yaşının altında olup reşit olmayanlar sanal ortamda daha iyi korunmuş olacak. Platformların denetlenmesi AB Komisyonu tarafından yapılacak. Aynı düzenleme Türkiye için de düşünülüyor. Dezenformasyon düzenlemesine ilişkin taslağın Külliye'den Meclis'e geldiğini söyleyen Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taslak metni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verdiğini ve salı günü MHP'li yöneticiler ile toplantı yapıldığını söyledi. Hazırlanan taslak üzerinde mutabakat sağlandı ve ilerleyen günlerde dezenformasyon düzenlemesine ilişkin görüşülmek üzere bir toplantı daha yapılması bekleniyor. Son toplantının ardından düzenleme TBMM'ye sunulacak.

Emlak365.com