Sosyal Medyada Gündem Oldu! 22 Mart Dünya Su Günü Nedir, Neden Kutlanır?

Sosyal medyada 22 Mart Dünya Su Günü etiketini gören birçok kişi 22 Mart Dünya Su Günü Nedir, Tarihçesi Nedir araştırmaya başladı. İşte Dünya Su Günü'ne ilişkin bilinmesi gerekenler.
Sosyal Medyada Gündem Oldu! 22 Mart Dünya Su Günü Nedir, Neden Kutlanır?

Sosyal medyada gündem olan 22 Mart Dünya Su Günü, dünyadaki temiz su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve su israfını önlemek için her yıl kutlanan bir güdü. Dünya ikliminin değişmesi, sanayi üretimindeki artış, tarımda uygulanan yanlış sulama yöntemleri gibi sebepler ile tatlı su kaynakları tükenme riskiyle karşı karşıya kalıyor.

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Dünyada çeşitli nedenlerle meydana gelen su israfının önlenmesi ve temiz su kaynaklarının korunması amacıyla her yıl Mart ayının 22'nci günü Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz, henüz su yönünden fakir bir ülke olmasa da iklim değişiklikleri nedeniyle sık sık kuraklık tehlikesiyle yüzleşiyor.

Su tüketimine dikkat çekmek ve su israfını azaltmak amacıyla her yıl 22 Mart Dünya Su Günü olarak kutlanmakta ve sosyal medya platformlarında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI, TARİHÇESİ NEDİR?

22 Mart Dünya Su Günü, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilmiştir. 1993'te Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen Dünya Su Günü, dünya ülkelerinin giderek tehlike saçan temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve fazlalaştırılması konusunda adımlar atılmasının sağlanması amacıyla bu günü su günü olarak kabul etmişlerdir.

Üç yılda bir toplanan ve 2009 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Su Konseyi'nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden unsurlar olduğunu vurgulamaktadır.

Sosyal medyada da birçok kişi #22MartDünyaSuGünü etiketiyle paylaşım yaparak su sorununa dikkat çekmeye çalışıyor.