Şubat Ayı Anket Sonuçları Geldi! AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Erdoğan, İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu Son Oy Oranları

Partiler arasında ekonomi üzerinden erken seçim tartışmaları tüm hızı ile devam ederken Şubat ayının ilk seçim anketi açıklandı. Partilerin son oy oranı, bugün seçim olsa kim kazanır?
Şubat Ayı Anket Sonuçları Geldi! AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Erdoğan, İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu Son Oy Oranları

Erken seçim tartışmaları nedeni ile son anket sonuçları daha da önem kazanırken farklı anket şirketleri tarafından açıklanan oranlar arasındaki farklar tepki toplamıştı. Konu hakkında bir açıklama da Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi tarafından kaleme alındı. Selvi anket şirketlerinin artık sonuçları büyük bir manipülasyon aleti haline getirdiklerini belirterek Şubat ayına ilişkin yapılan son anket sonuçlarının paylaştı.

OPTİMAR Şubat ayı anket sonuçları hakkında açıklama yapan Selvi 12-15 Şubat tarihleri arasında 2 bin 500 kişi ile yüz yüze yapılan anket sonuçlarını paylaştığını, bunun nedeninin ise OPTİMAR'ın kendi kaynağını sağladığını söyledi. OPTİMAR anket sonuçlarında hem partilerin son oy oranları hem de adayların oy oranları açıklandı. Peki, bugün seçim olsa kim kazanır, hangi parti önde?

2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ İLE ADAYLARIN OY ORANLARI! BUGÜN SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Cumhurbaşkanlığı seçim anketi için açıklanan sonuçları değerlendiren Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu ankette "Kılıçdaroğlu ilk kez Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önüne geçti. Bu da Kılıçdaroğlu’nun öne çıkmak için yaptığı hamlelerin etkili olduğunu gösteriyor. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile onun ardından ikinci sırada gelen Kılıçdaroğlu arasında 20 puan fark oluştu" dedi. Ankete katılan kişilere "Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz" sorusu yönetilirken anket sonucu şu şekilde sıralandı;

Recep Tayyip Erdoğan son oy oranı yüzde 32.4

Kemal Kılıçdaroğlu son oy oranı yüzde 13.3

Mansur Yavaş son oy oranı yüzde 11.5

Ekrem İmamoğlu son oy oranı yüzde 6.4

BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ KAZANIR, PARTİLERİN SON OY ORANLARI YÜZDE KAÇ?

Optimar anketinde partilerin son oy oranları sıralamasında AK Parti oy oranı yüzde 36,5 olarak çıkarken CHP'nin son oy oranı ise yüzde 26,7 olarak açıklandı. İYİ Parti son oy oranı Şubat ayı anket sonucunda yüzde 10.9 olarak ölçülürken İYİ Parti'nin son oy oranı ise aynı ankette yüzde 10,2 oldu. HDP'nin son oy oranı ise ankette yüzde 9.7 olarak yer aldı. Vatandaşın en çok şikayetçi olduğu konu ise gelen zamlar ve geçim sıkıntısı olarak açıklandı.