Süleyman Soylu seçimlerde kaç Suriyelinin oy kullanabileceğini açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak seçimlerde oy kullanacak olan Suriyelilerin sayısını açıkladı. Seçimlerde kaç Suriyeli oy kullanacak? Kaç Suriyelinin oy kullanma hakkı var?
Süleyman Soylu seçimlerde kaç Suriyelinin oy kullanabileceğini açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Suriyeliler konusunda da kapsamlı açıklamalar yapan Bakan Süleyman Soylu seçimlerde oy kullanma hakkı elde eden Suriyelilerin sayısını da açıkladı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN SURİYELİ SIĞINMACILAR AÇIKLAMASI!

Suriyeli sığınmacılar meselesinin bu kadar uzayacağını tahmin etmediklerini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2011 yılında Suriyeli sığınmacılar ülkemize gelirken biz bu konunun bu kadar uzun sürebileceğini tahmin etmedik. Biz tamamen insanlığımızdan, komşuluğumuzdan ve o insanların gördükleri zulümden dolayı onlara kapımızı açtık. Suriyeli sığınmacılar elbette ülkelerine dönecekler ancak şu anda bu insanları nereye gönderebilirsiniz? PYD’nin etkin olduğu bölgeye bu insanları nasıl yerleştirirsiniz? Şu anda Suriye rejiminin bombaladığı alanlara mı bu insanları yerleştireceksiniz? Türkiye uzun zamandır bu süreci bir politika ile yürütüyor.” dedi.

Suriye ile diyalog başlatılacağı iddialarını da değerlendiren Bakan Süleyman Soylu, “Bu diyaloğun kurulmasından ziyade kimin hangi seviyede konuya yaklaşabileceğini ve hangi adımların atılabileceğini görmek gerekir. Bunlar olmadan değerlendirme yapmak zor. Onun da ötesinde bizim sorumluluklarımız var. İnsani olarak, komşuluk olarak sorumluyuz. Biz bu insanları ölüme terk edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Suriye politikasının çok sistemli olduğunu söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Suriye’de harekat yaptığımız bölgeler var. O bölgelerde bugün 6 milyon insan yaşıyor. O insanlar kime güveniyorlar? Hayat orada savaş öncesinden dahi daha normal bir hale geldi. Sanayileri, ticaretleri, ekonomileri, eğitimleri, sağlıkları, tarımları var. Bunu biz sağladık.” şeklinde konuştu.

OY KULLANMA HAKKI KAÇ SURİYELİYE VERİLDİ?

Suriyelilerin seçimlerde oy kullanmalarına dair de açıklama yapan Bakan Süleyman Soylu, “Seçmen bilgilerinde doğum yerleri tüm siyasi partilere beş yılda iki defa veriliyor. Bu bilgileri tüm siyasi partiler inceleyebilirler. Şu anda Türkiye’de 120 bin Suriyeli seçmen var. Peki kim bunlar? Vatandaşlık verirken seçici davranıyoruz. Bunların içinde mühendisi, mimarı, doktoru, öğrencisi, sigortalı çalışanı var. 211 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Bunların 120 bini seçimlerde oy kullanabilecekler. Bu da seçim sonuçlarını etkileyecek bir rakam değildir.” dedi.