Suriyeli Dolandırıcılar Yaşlı Adamı Fena Çarptı

Muğla'da yaşayan 62 yaşındaki vatandaş, kendisini arayarak "Adınız hırsızlık olayına karıştı." diye korkutan dolandırıcılara inanınca milyonlarca lira değerindeki birikimini kaptırdı. Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, gerçek polislerin titiz çalışmasıyla yakalandı.
Suriyeli Dolandırıcılar Yaşlı Adamı Fena Çarptı

Dolandırıcıların en klasik yöntemi yine işe yaradı. Muğla'da hayatını sürdüren yaşlı bir adam, telefonuna gelen çağrıda karşıdakilerin "Adınız hırsızlık olayına karıştı." yalanına inandı. Bir anda panik olan 62 yaşındaki adam elinde avcundaki her şeyi dolandırıcılara teslim etti. Durumun farkına vardığında ise artık çok geçti. 

Muğla'da 62 yaşındaki bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, hırsızlık soruşturması sırasında adının geçtiğini söyledi ve yaşlı adamı korkuttu. Bir anda neye uğradığını anlamayan adamın elinde avucunda ne kadar birikimi varsa alan dolandırıcılar sırra kadem bastı. Durumu anlayıp polise başvuran yaşlı adamın ihbarıyla dolandırıcılar yakalandı. Yakalanan şahısların Suriyeli olduğu belirlendi.

Adınız Hırsızlık Olayına Karıştı Yalanıyla Kandırdılar

Muğla'da hayatını sürdüren N. B. isimli 62 yaşındaki vatandaşın telefonu çaldı. Telefonu açtığında karşısında polisi bulan N. B. bir anda neye uğradığını şaşırdı. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı adamı kandırmak için "Adınız hırsızlık olayına karıştı." yalanını söyledi. Artık dolandırıcıların klasiği haline gelen o yalan yaşlı adamı korkutmaya yetti.

Bir anda polis tarafından suçlandığını düşünerek korkan yaşlı adam dolandırıcıların ağına düştü. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "evinizde ne kadar para, döviz, altın varsa gelecek olan arkadaşımıza teslim edin. Çalınan paraların seri numarası belli. Sizden aldığımız paralar ve altınlarla karşılaştıracağız. Seri numaraları eşleşmezse zaten suçsuz olduğunuz anlaşılacak ve paranızı iade edeceğiz." dedi.

3 Milyon Değerinde Nakit Döviz ve Altını Elleriyle Teslim Etti

Kendini arayanları polis zanneden yaşlı adam, söylediklerini yapmayı kabul etti. Toplam değeri yaklaşık 3 milyon lira olan altın, döviz ve nakit parayı toplayan 62 yaşındaki vatandaş, kapısına kadar gelen dolandırıcılara yıllardır dişinden tırnağından artırıp biriktirdiği tüm parasını elleriyle teslim etti. 

Dolandırıldığını Geçte Olsa Anladı

Üzerine hırsızlık suçu atıldığını zanneden yaşlı adam, kendince aklanmayı beklerken dolandırıcıların tuzağına düştüğünün farkında değildi. Paralarının ve altınlarının sözde çalınan para ve altınlarla karşılaştırıldıktan sonra iade edileceğini zanneden yaşlı adam bir süre bekledi.

Endişeli bekleyiş sonunda arayan soran olmayınca dolandırıldığını anlayan yaşlı adamın başından kaynar sular döküldü. Doğru polisin yolunu tutan 62 yaşındaki N. B. isimli vatandaşın ihbarı üzerine gerçek polisler dolandırıcıları yakalamak üzere çalışma başlattı.

Dolandırıcılar Suriyeli Çıktı

Savcılık ile koordineli bir şekilde dolandırıcıları yakalamak üzere çalışma başlatan polis ekipleri, 3 farklı ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda yaşlı adamı yaklaşık 3 milyon lira dolandıran şüpheliler yakalandı. Yakalanan dolandırıcıların Suriyeli olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin yakalandıkları adreste yaşlı adamı dolandırarak elde ettikleri altınların bir kısmı bulundu. Ancak nakit para ve dövizler bulunamadı. Dolandırıcıların adreslerinde yapılan arama neticesinde bulunan altından 62 yaşındaki adama teslim edildi.