Süt ürünlerine %30 zam geldi! Vatandaşın bir kahvaltısı 200 TL'i aşacak! Peynir, yoğurt, süt ve tereyağ'a rekor zam!

Ulusal Süt Konseyi (USK) 1 hafta önce yaptığı açıklama ile birlikte süt ürünlerine %30 zam geleceğini açıklamıştı. Süt ürünlerine %30 zam geldi! 16 Mayıs itibariyle peynir, yoğurt, süt, tereyağ fiyat
Süt ürünlerine %30 zam geldi! Vatandaşın bir kahvaltısı 200 TL'i aşacak! Peynir, yoğurt, süt ve tereyağ'a rekor zam!

Ulusal Süt Konseyi (USK) 1 hafta önce yaptığı açıklama ile birlikte süt ürünlerine %30 zam geleceğini açıklamıştı. Süt ürünleri ile ilgili sıcak gelişme bugün gündeme düştü. Buna göre Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt fiyatını 15 Mayıs tarihi itibari ile %30 zam yaptı. USK başkanı Harun Çallı tarafından geçen hafta gelen açıklamalar doğrultusunda ile gelecek bu zam ile birlikte süt üreticilerinin artan maliyetler karşısında az da olsa para kazanabileceğini açıkladı.

Süt ürünlerine gelen %30 zam sonrasında ise 16 Mayıs 2022 Pazartesi tarihinden itibaren birçok ürünler zamlı fiyatları ile raflarda satışa başlayacak. Ulusal Süt Konseyi çiğ süt fiyatlarını 15 Mayıs tarihi itibari ile birlikte litresi 7,50 TL olarak yükseltti.

Süt üreticileri tarafından gelen bilgiler doğrultusunda ise nihai ürünlere %30 zam gelecek ve raf etiket fiyatlarına yansıyacak. Üreticiler tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda süt ürünlerinde tüketim düşecek.

"SÜT ÜRETİCİLERİ AZ DA OLSA ARTIK PARA KAZANABİLECEK"

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı yaptığı açıklama ile birlikte son süt zammının ve devletin verdiği destek sonrasında ilk kez süt üreticilerinin az da olsa para kazanabileceğini açıkladı.

Çallı açıklamalarında şu sözlerle devam etti, “Böylece belirlenen yeni fiyatın özellikle zarar eden üreticinin hayvanını kesime yönlendirmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyoruz. Üreticiler için sürdürülebilir bir fiyat oldu” dedi. Çiğ süt fiyatının 20 kuruş devlet desteğiyle 7,70 liraya yükseldiğin belirten Çallı, “Çiğ fiyatındaki artış, süt ürünleri fiyatlarını yüzde 20-27 arasında yükseltecektir. Dolayısıyla süt ürünlerinde fiyat artışları sürecek” dedi.

PEYNİR, SÜT, YOĞURT VE TEREYAĞ'A %30 ZAM!

Vatandaşların en sık tükettiği ürün grupları arasında yer alan peynir, süt, yoğurt ve terayağ fiyatlarına %30 zam gelecek. Gelecek bu zam ile birlikte vatandaşlar ortalama 100 TL'lik bir ürünü 130 TL'e satın alacak. 50 TL'lik bir ürünü ise 65 TL'e evine götürebilecek.

Yapılacak bu zam sonrasında ise süt ürünlerinin tüketiminde ciddi bir düşüş bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammı ve maaş iyileştirmeleri sonrasında Türkiye'de fiyatların daha da artması bekleniyor.