Suudi Arabistan'da Çalışacak Memur Aranıyor! Lise Mezunu ve 46 Yaşından Olmak Yeterli

Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde görev yapacak memur alımı yapacağını, ilana 46 yaşından küçük lise mezunlarının KPSS'siz başvuru yapabileceğini bildirdi.
Suudi Arabistan'da Çalışacak Memur Aranıyor! Lise Mezunu ve 46 Yaşından Olmak Yeterli

Dışişleri Bakanlığı Cidde Başkonsolosluğu bir duyuru ile personel ihtiyacı olduğunu ilan etti. Kamu kurumlarına personel alımlarının yapıldığı Kariyer Kapısı web sayfasından da yayımlanan duyuruda bakanlık bünyesine yapılacak alımlara ilişkin bilgiler verildi.

KPSS'SİZ, 46 YAŞ ŞARTIYLA MEMUR ALINACAK

Bakanlık yayımladığı duyurusunda tek bir kadrodan tek bir personel alımı yapılağını açıkladı. Alımlar sözleşmeli sekreter pozisyonunda olacak. Söz konusu alımlar için sadece Türk vatandaşı olan adaylar başvuru yapabilecek. İlana başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken genel ve özel başvuru şartları bulunmakta. Bu şartları sağlayanlar başvurularını kuruma şahsen ve evrak teslimi ile yapacaklar.

Başvuru Şartları

İlana başvuruda bulunacak olanlar için Dışişleri Bakanlığı ilan metninde şu koşulları açıkladı. Koşullara haiz olanlar başvurularını yapabilirler.

46 yaşından gün almamış olmak.

En az lise veya dengi okullardan birinden mezun olmak.

Kamu haklarından yoksun bulunmamak.

Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak (Askerlik görevi ertelenmiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),

Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek

İki Önemli Şart Var

Bu kadro için talep edilen özel şartlardan birisi adayların bilgisayar kullanabilmeleri. İlana başvuru için iyi derecede bilgisayar ve programlarını kullanmak gerekiyor. İkinci koşul ise adayların çok iyi derece Arapça ve Türkçe bilmeleri isteniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakanlığın hazırladığı başvuru kılavuzuna ulaşacak adaylar, bu kılavuzda bildirilen başvuru evraklarını derleyip Dışişleri Bakanlığı Cidde Başkonsolosluğuna teslim edecekler. Bu işlem posta yoluyla da yapılabilecek.