Suzuki sudan ucuz otomobilini tanıttı, araba almak isteyenler kuyruğa girdi!

Otomobil fiyatlarında son dönemlerde görülen fahiş oranlarda artış, araç sahibi olmak isteyenleri alternatif arayışlarına yönlendirdi. 400 bin TL’nin altında sıfır model otomobil bulunamaz hale gelince Japon markası Suzuki, neredeyse sudan ucuz otomobilini tanıttı! İşte detaylar…
Suzuki sudan ucuz otomobilini tanıttı, araba almak isteyenler kuyruğa girdi!

Otomobil fiyatları son dönemlerde çok hızlı bir biçimde artış gösterdi. Fiyatların artmasında birçok faktör etkili olurken, Türkiye’de dolar kurundaki yükseliş ve ÖTV zamları, dünya genelinde artan otomobil fiyatlarının ülkemizde daha yüksek oranlarda ve daha hızlı yükselmesine neden oldu. Artan otomobil fiyatlarının ardından birçok kişi sıfır modeller yerine ikinci el otomobillere yönelirken, Türkiye’de artık neredeyse 400 bin TL altında araç bulmak imkansız hale geldi. Ancak Japon otomobil devi Suzuki sudan ucuz modelini tanıttı, araç sahibi olmak isteyenler sıraya girdi! İşte detaylar…

ALTO TÜRKİYE’YE GELİYOR!

Suzuki’nin yeni ve oldukça ucuz modeli olan Alto, araç sahibi olmak isteyenler ve bunun için önceliğini fiyattan yana kullananlar için cazip bir alternatif oluşturacak. Daha önce Suzuki’nin Hindistan pazarında satışa çıkardığı yeni modeli Alto, fiyatları ile dikkatleri çekerken ortaya atılan iddialara göre Alto’nun sıradaki durağı Türkiye olacak. Özellikleri ile dikkat çeken Suzuki Alto, fiyatıyla araç sahibi olmak isteyenlerin tüm dikkatini çekmeyi başardı.

SUZUKI ALTO K10 ÖZELLİKLERİ

Suzuki sudan ucuz otomobilini tanıttı, araba almak isteyenler kuyruğa girdi!

Suzuki Alto gücünü 67 beygir güç üreten 1.0 litre benzinli motordan alıyor ve Suzuki, Alto K10, 89 Nm tork üretiyor. Başlangıç seviyesinde manuel şanzıman tipiyle görücüye çıkarılan Alto’nun diğer donanım seçeneklerinde otomatik şanzıman da bulunuyor. 13 inçlik jant seti ile pazardaki yerini alan Suzuki Alto K10, Türkiye’de satışa sunulan ve oldukça büyük ilgi gören Hyundai i10 modelinden bile küçük oluşuyla dikkat çekiyor. Aracın kokpit tarafında ise 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor ve araç çift hava yastığı, arka park sensörü donanımlarıyla satılıyor.

SADECE 200 BİN TL!

Ucuz fiyatla araç sahibi olmak isteyenler için oldukça cazip bir fırsat olan Alto K10 ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak ve 5 bin dolar başlangıç fiyatıyla cep dostu olduğunu gösterecek. Modelin en pahalı modeli ise 7 bin 300 dolarla satışa çıkacak ve modelin Türkiye’deki satış fiyatının da şimdilik 200 bin TL seviyesinde olması bekleniyor.