Taksim'de Pakistanlıların Kaçırdığı 4 Turist Kurtarıldı

Taksim Meydanı'nda Pakistanlı fidye çetesi tarafından kaçırılan ve 3 gün boyunca esir olarak tutulan 4 Nepalli turist, polis operasyonu ile kurtarıldı.
Taksim'de Pakistanlıların Kaçırdığı 4 Turist Kurtarıldı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Taksim Meydanı'nda 2'si kadın 4 Nepalli turist, 6 Pakistanlı gaspçı tarafından saldırıya uğradı ve satırla kaçırıldı. Turistler, 3 gün boyunca rehin tutuldu ve işkence gördü. Gaspçıların fidye talebi 10 bin Euro idi.

TEHDİT EDİLDİLER, AÇ BIRAKILDILAR
Nepalli turistler rehin tutuldukları süre boyunca satır ve silah ile tehdit edildi, gaspçılardan dayak yedi ve aç kaldılar. Show Haber'den Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre, 3 gün boyunca rehin tutulan turistler çok zor günler geçirdiler.

Taksim'de Pakistanlıların Kaçırdığı 4 Turist Kurtarıldı

SATIR İLE ZORLA KAÇIRILDILAR

Taksim Tarlabaşı'nda gezen Nepalli turistler, Pakistan uyruklu kişiler tarafından satır ile tehdit edilerek kaçırıldı. Eyüp'te bir adrese götürülen turistlere günlerce işkence yaparak ailelerinden para istediler. 10 bin Euro isteyen çete, 3 gün boyunca aralıksız işkencelerine devam ettiler. Turistlerin işkence görüntülerini, Nepal Dostluk ve Kültür Derneği’nden Nayandra C.’ye göndererek ondan da 10 bin avro fidye istediler. Fidye istedikleri kişi Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine gitti.

Taksim'de Pakistanlıların Kaçırdığı 4 Turist Kurtarıldı

Fidyeyi hazırlayan turistlerin tanıdığı, polise de haber verdi. Operasyonun başarılı bir şekilde ilerlemesi neticesinde turistler Pakistanlı çetenin elinden kurtarıldı. Pakistanlı 6 gaspçı ile turistler, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Emniyette ifade veren Pakistanlı 6 gaspçı adliyeye sevk edildi. Gasp, kişiyi hürriyetten yoksun kılma, kasten yaralama, ateşli ve bıçaklı silahlar kanununa muhalefet suçlarından haklarında adli işlem yapıldı.

Emlak365.com