Tansu Çiller siyasete mi dönüyor, parti kuracak mı? 'Bunun başını çekebilirim' diyerek sinyal verdi

Eski başbakan Tansu Çiller, 'Türkiye'de merkez sağ yok' açıklaması yaparak, siyasete geri dönüş sinyali verdi. Bu açıklamanın ardından Tansu Çiller yeni parti mi kuracak sorusu geldi.
Tansu Çiller siyasete mi dönüyor, parti kuracak mı? 'Bunun başını çekebilirim' diyerek sinyal verdi

Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olan Tansu Çiller, Karabük'ün il oluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle, bir televizyon kanalına bağlanarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Yeni bir dünya düzeni kurulduğunu söyleyen Çiller, Türkiye'nin vahim bir sorunla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

'' Türkiye'de merkezi sağ yok ''

Tansu Çiller, şu an Türkiye'de merkez sağ ve sol olmadığını, Merkez sağım diye ortaya çıkanların aslında olmadığını belirtti. Doğru Yol Partisi'nden ayrılarak AK Parti'nin kurucusu olup daha sonra MHP'ye destek veren ve '' ben merkez sağ '' olacağım diye milliyetçilik yapanların merkezi sağı temsil etmediğini dile getirdi.

'' Merkez sağın kurulmasında başı çekebilirim ''

Çiller, Türkiye'nin başına neler gelebileceğini gördüğünü belirterek, merkez sağın kurulmasında yardımcı olabileceğini hatta başı çekebileceğini söyledi. Türkiye'nin merkez sağın kurulmasına ihtiyacı olduğu, bunu yapabilecek sayılı kişilerden biri olduğunu ve bunu yapabilmek adına mücadele verebileceğini dile getirdi. Çiller, '' buna ben karar vermedim, milletim karar versin '' ifadelerini kullandı.

Avukatı 'yeni parti' açıklaması yapmıştı

Daha önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, eski başbakan Tansu Çiller'in İYİ Parti'nin oylarını bölmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Tansu Çiller'in avukatı bir açıklama yaparak, Tansu Çiller'in bir takım amaçlara hizmet etmek için siyasi parti kuracağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Tansu Çiller'in 'merkez sağ için başı çekerim' açıklaması ise Çiller'in yeniden siyasete dönebileceğinin sinyallerini verdi.