Tartışmalara neden olmuştu! MHP'den kız okulları açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan kız çocukları okulları açıklamalarının gündeme gelmesinin ardından konu hakkında siyasilerden açıklama geldi.
Tartışmalara neden olmuştu! MHP'den kız okulları açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan son açıklamalarda karma eğitim nedeniyle okula gidemeyen kız çocukları için kız okulları açılabileceği, çalışmaların başlatılabileceği öğrenilmişti. Bu konunun gündem olmasının ardından ise karma eğitime ilişkin siyasiler tarafından da açıklama geldi.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Konu hakkında tartışmalar sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda “Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok. Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” dedi.

Bununla birlikte 'Laiklik elden gidiyor' falan... Biz bu teraneleri çok dinledik. Bizim ülkemizde Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli. Bunu da Cumhur İttifakı sıkı sıkıya sahipleniyor. Laiklik öyle tehlikede falan değil.” diyerek hem durum hakkında değerlendirmelerini yaptı hem de Bakan Tekin'i desteklediğini açıklamış oldu.