TEİAŞ'tan Önemli Duyuru! O Kullanıcılara Elektrik Kısıntısı Uygulanacak

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş, elektrikte arz talep dengesinin sağlanması amacıyla bazı kullanıcılara planlı elektrik kısıntısı uygulanacağını bildirdi.
TEİAŞ'tan Önemli Duyuru! O Kullanıcılara Elektrik Kısıntısı Uygulanacak

İran'ın Türkiye'ye gaz sevkiyatını durdurmasıyla gaz santrallerine akışın azaltılması akabinde bugün de benzer bir haber elektrik için geldi. TEİAŞ, mesken haricindeki elektrik tüketicilerine planlı kısıntı uygulanacağını bildirdi.

Türkiye Elektrik İletişim AŞ (TEİAŞ), internet sitesi üzerinden yeni bir duyuru yayımladı. TEİAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Ağrı ili Gürbulak ilçesindeki doğal gaz boru hattı arızası sebebiyle doğal gaz kombine çevrim santrallerine kısıntı uygulanacağı bilgisi paylaşıldı.

MESKEN DIŞINDAKİLERE ELEKTRİK KISINTISI!

TEİAŞ'ın yaptığı resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'' Elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili dağıtım şirketleri ve teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır. ''

TEİAŞ'tan Önemli Duyuru! O Kullanıcılara Elektrik Kısıntısı Uygulanacak

ELEKTRİK KISINTISI KİMLERE UYGULANACAK?

TEİAŞ'ın açıklamasında kısıntı uygulanacak kullanıcı grupları ve kısıntı miktarının daha sonra açıklanacağı belirtildi. Bu nedenle elektrik kısıntısının hangi kullanıcılara uygulanacağı henüz bilinmiyor.