Telefon Dolandırıcıları Yine 1 Milyonluk Vurgun Yaptı

Dolandırıcıların en çok kullandığı "Adınız terör faaliyetlerine karıştı." yalanı yine işe yaradı. Çankırı'da bir vatandaşı arayan dolandırıcılar, yine klasikleşen yalanla vatandaşı korkutarak tam 1 milyon liralık vurguna imza attı. Polis ekipleri o dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı.
Telefon Dolandırıcıları Yine 1 Milyonluk Vurgun Yaptı

Dolandırıcılar yıllardır aynı numarayı kullanarak yüzlerce vatandaşı dolandırdı. Her ne kadar herkes bu durumdan haberdar olsa dahi "Adınız terör faaliyetlerine karıştı." yalanı hala insanları korkutmayı başarıyor. Dolandırıcılar yine bu yalanı kullanarak bir vatandaşın tam 1 milyon lirasını aldı.

Çankırı'da bir vatandaş, telefonla kendisini arayan dolandırıcının "Adınız terör faaliyetlerine karıştı." yalanına inanarak tam 1 milyon lirasını kaptırdı. Dolandırıldığını anlayınca polise başvuran vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen güvenlik güçleri dolandırıcıyı kısa sürede yakaladı.

Dolandırıcıların Klasik Yalanı Yine İşe Yaradı

Yetkililer sık sık polis, savcı hakim gibi devlet görevlilerinin kimseyi arayarak para istemeyeceğini sıklıkla her fırsatta duyuruyor. Ancak dolandırıcıların artık klasik haline gelen "Adınız FETÖ terör örgütüne karıştı" yalanı telefonun diğer ucundaki vatandaşları bir anlık korkuya sevk etmeye devam ediyor. 

Çankırı'da da aynı yalanı kullanan bir dolandırıcı, bir vatandaşı telefonla arayarak polis olduğunu söyledi. Önce kendisinin polis olduğuna vatandaşı inandıran dolandırıcı, planının ikinci aşamasını uygulamaya geçti. Polis tarafından arandığına inanan vatandaş o anın şaşkınlığıyla dolandırıcının "Adınız FETÖ terör örgütüne karıştı" yalanına da inandı."

Tam 1 Milyon Liralık Vurgun

Telefonla aradığı vatandaşı yeterince korkutmayı başaran polis kisvesi altındaki dolandırıcı, vatandaştan banka hesap bilgilerini aldı. Vatandaşın banka hesabına internet bankacılığı vasıtasıyla ulaşan dolandırıcı, hesapta bulunan tam 440 bin lira parayı kendi hesabına aktardı.

Bununla da yetinmeyen dolandırıcı, banka hesabında 440 bin lira para bulunan vatandaşın evde de birikimi olduğundan emindi. Vatandaşı korkutarak avcunun içine alan dolandırıcı, 440 bin lirasını dolandırarak mağdur ettiği o adamın kapısına kadar gitti. Vatandaşın evde bulunan tüm ziynet eşyalarını da alan o sahtekar, toplamda vatandaşı tam 1 milyon lira dolandırdı.

Yakalanan Dolandırıcı Tutuklandı

Bir anlık korkuyla tam 1 milyon liralık birikiminden olan vatandaş, dolandırıldığını anladığına artık çok geçti. Hemen telefona sarılan vatandaş gerçek polislerle irtibata geçerek ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipler, evin çevresinde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde titiz bir çalışama yürüterek dolandırıcının kimliğini belirledi.

Kimlik tespitinin ardından Ankara'da bulunduğu belirlenen şahsı yakalamak üzere bir operasyon düzenlendi. Polis ekipleri şahsı belirlenen adreste kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan dolandırıcı, vatandaşı dolandırdığını da itiraf etti. Adliyeye sevk edilen şahıs, nöbetçi hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.