Telefonunu şarjdayken kullananlar dikkat! Bu kullanım şekli sağlığa zarar verir mi?

Telefonun şarjda iken kullanımının sağlığa zararlı olduğu söylenir. Peki bu kullanım şekli gerçekten sağlığa zarar veriyor mu?
Telefonunu şarjdayken kullananlar dikkat! Bu kullanım şekli sağlığa zarar verir mi?

Telefonunu şarjdayken kullananlar dikkat! Bu kullanım şekli sağlığa zarar verir mi?: Uzmanlar tarafından telefonların şarjda iken kullanımının ya da telefonunun gece yatarken baş ucunda tutulmaması, gece şarja takmamak gibi uyarıları var. Fakat bu durum artık yeni nesil telefonlarda göz önünde bulunduruluyor ve tasarımında herhangi bir tehlike ya da sağlık problemi oluşturmuyor. 

BİLİNDİĞİNİN AKSİNE ZARARI YOK

Telefonun şarjda iken kullanılmasının çoğu kişi tarafından sağlığa zararlı olarak biliyor. Fakat bu konuda sağlık açısından herhangi bir problemi bulunmamaktadır. Bataryalar telefonun aşırı  ısınmasını önleyerek şarj esnasında kullanıma uygun hale getirilerek üretilmiştir. Yeni nesil telefonlarda orijinal şarj aletleri için geçerli olan bu durum orijinal olmayan şarj aletlerinde ise söz konusu değildir. 

Uzmanlar ve üreticiler hem telefonun uzun ömürlü olması açısından hem de herhangi bir probleme yol açmamasından dolayı telefonlar için her zaman orijinal ürünlerin kullanılmasını öneriyor. Eğer orijinal şarj aletleri kullanılmazsa şarj sırasında patlamalara da sebep olabiliyor. 

SAĞLIĞA ZARARI YOK AMA TELEFONA VAR

Telefonun şarj olurken kullanılması sırasında telefonun şarj olma süresi uzamaktadır. Bu da telefonun bataryasına zarar verir. Çünkü şarjdan gelen enerji telefonu şarj etmek yerine çalışan işlemlere harcanan güce gider. Bu da telefonun bataryasına zarar vermektedir. Telefonu şarjda iken kullanmak insana değil telefonlara zarar verir. Telefonun ömrü kısalır. Bataryaya ise büyük zararlar verebilir.